Într-un mesaj postat pe pagina personală de facebook, Costel Alexe anunță împădurirea mai multor terenuri degradate din țară.
Totodată, potrivit ministrului aceasta va fi „cea mai mare extindere a fondului forestier din România din ultimii 30 de ani”.
„Ne-am propus să demarăm cea mai mare extindere a fondului forestier din România din ultimii 30 de ani!

✅Am mers în vizită de lucru în județul Teleorman, comuna Orbeasca, acolo unde primarul comunei a făcut toate demersurile pentru constituirea perimetrelor de amelioare și astfel vom introduce în fond forestier primele 80 de hectare pe care ne dorim să le împădurim deja în această toamnă.

⚠️Un teren degradat, cu destinație agricolă, dar necultivat de mulți ani și care în realitate nu folosește nici agriculturii și nici nu este împădurit. Astfel de locuri sunt peste tot în țară!”, a scris ministrul pe pagina personală de facebook

Peste 500.000 de hectare de terenuri degradate

Potrivit datelor INS, în România există în „cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate”, iar ministrul a atras atenția numărul ar putea fi chiar mai mare.
„Ultimele date de inventar sunt la nivelul anului 2014. Iar, potrivit datelor INS, în România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate. Aceste date trebuie actualizate și văzute direct din teren.

⚠️În ultimii 10 au fost împădurite doar 26.000 de ha de terenuri degradate.

✅La preluarea mandatului mi-am propus un obiectiv clar și cuatificatbil: extinderea fondului forestier al României!”, a adăugat Costel Alexe.

Totodată, ministrul a mai precizat că a luat legătura cu toți primarii și că își dorește o „implicare serioasă și promptă a tuturor UAT-urilor”.

„La întâlnirea pe care am avut-o cu ACOR (Asociația Comunelor din România), le-am cerut tuturor primarilor din țară să identifice în timp cât mai util terenurile degradate și să demareze măsurile necesare în vederea completării fișei perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor în campania de împădurire din toamnă și în cele din sezoanele următoare

🤝Îmi doresc o implicare serioasă și promptă a tuturor UAT-urilor, mai ales că terenurile degradate pot deveni păduri pentru toți românii fără cheltuieli suplimentare de la bugetele locale, iar pădurea viitoare va rămâne comunității.

#OameniDeBunaCredinta #RespectPentruMediu #OPădureCâtOȚară”, a scris ministrul pe pagina personală de facebook, adăugând un clip video.