România a avut în martie cea mai mare scădere din Uniunea Europeană (UE) a activităţii din sectorul construcţiilor, de 23,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, după un declin de 27,5% în luna anterioară, la nivelul blocului comunitar indicatorul diminuându-se cu 2,4%.

Datele referitoare la activitatea din sectorul construcţiilor din UE sunt prezentate într-un raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii. Raportul menţionează doar 14 state, dintre care 12 au consemnat scăderi anuale ale indicatorului în luna martie. În afara României, cele mai mari diminuări sunt observate la Bulgaria (20,9%), Slovenia (19,7%) şi Cehia (19,1%). Singurele creşteri au fost consemnate de Germania (2,6%) şi Marea Britanie (9,2%).

În ritm lunar, producţia sectorului de construcţii a crescut în România, în luna martie, cu 2,3%, după o scădere de 14,8% în februarie. În UE, activitatea a avansat cu 6,8%, cel mai mare avans fiind înregistrat de Germania, de 26,7%. Singura scădere o are Suedia (0,4%).

În zona euro, regiune care reuneşte cele mai mari economii ale UE, activitatea din construcţii a scăzut în martie, în ritm anual, cu 5,2%, dar a crescut, faţă de februarie, cu 7,6%.

SURSA: Mediafax