La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcţii au scăzut cu 0,5% în ritm anual în luna iunie, în timp ce în zona euro lucrările de construcţii au înregistrat un declin anual de 2,3%.

Conform acelorași date, România se situează şi pe primele locuri în ceea ce priveşte scăderea lucrărilor de construcţii în luna iunie 2014 comparativ cu luna mai 2014, cu un recul de 2,6%, scăderi mai mari fiind înregistrate doar în Ungaria, minus 7,5%, şi Spania, minus 2,9%. Lucrările de construcţii în UE au înregistrat o scădere de 0,3% iar în zona euro au scăzut cu 0,7%.

De asemenea, în cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor din construcţii a crescut ca serie brută cu 11,5%, în luna iunie, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 2,6%. Faţă de luna corespunzătoare a anului 2013, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 11,5%.