In al doilea trimestru al anului 2007, compania a inregistrat comenzi de la noi clienti din multe regiuni ale globului, inclusiv din Orientul Mijlociu, SUA, Europa si Asia, informeaza un comunicat al companiei. In cadrul Salonului aeronautic de la Paris, Rolls-Royce a inregistrat comenzi in valoare totala de 15,1 miliarde de dolari. 

Motoarele Trent XWB, 1000 si 700  au fost selectate in al doilea trimestru pentru a propulsa aeronavele Airbus 350, Boeing 787 Dreamliner, respectiv Airbus A330. 

In aceasta perioada, divizia maritima a Rolls-Royce a lansat primul submarin al Marinei Militare Regale Britanice din clasa Astute, care este dotat cu un miez nuclear nou, de durata indelungata, dezvoltat de Rolls-Royce. Rolls-Royce a mai castigat doua contracte offshore pentru nave offshore de design UT, inclusiv cel mai mare contract semnat vreodata pentru nave offshore, in valoare de 122 milioane de euro, de la OSM Shiffahrt, o firma mixta germano-norvegiana. 

In sectorul de energie, motorul Rolls-Royce Trent 60 a castigat prima comanda din America Latina, de la compania Hidroelectrica La Higuerea S.A. din Chile. De asemenea, seria de motoare cu gaz Bergen a inregistrat comenzi puternice. Compania a mai primit comenzi pentru motorul RB211 de la Union Gas Ltd din Ontario, Canada. 

In luna iunie, un nou motor Rolls-Royce a fost selectat de Dassault Aviation pentru a propulsa noul sau super jet Falcon de dimensiuni medii, pentru corporatii. Rolls-Royce detine o cota de 34% pe piata avioanelor cu reactie pentru corporatii. Tot in sectorul aviatic, avionul C-27J Spartan, propulsat cu motoare Rolls-Royce AE 2100D2, a fost selectat ca noul avion de transport de cargo pentru Armata si Fortele Aeriene ale SUA.  

Sursa: Capital