Managerii Rolls-Royce îşi consultă avocaţii pentru a stabili ce măsuri pot lua împotriva companiei chineze Geely, care a lansat, în cadrul Salonului auto din Shanghai, o copie fidelă a modelului Phantom, de provenienţă britanică.

Companiile din China sunt renumite pentru copierea produselor occidentale însă constructorul auto Geely face ca majoritatea acelor măruntişuri să pară o glumă.

Noua limuzină „fantomizată” a fost botezată GE: „Geely GE”. Aceasta a fost prezentată în adiţia din acest an a Salonului Auto din Shanghai, care s-a desfăşurat în perioada 20 – 28 aprilie.

Copia GE a ocupat locul central în standul Geely şi a fost imediat asociată cu modelul Phantom de către specialişti şi publicul vizitator.

Geely GE, care tinteste segmentul autovehiculelor de lux, seamana izbitor cu modelul Phantom produs de Rolls Royce atat in ceea ce priveste designul exterior cat si cel interior. „Doamna zburatoare” nu lipseste nici ea de pe grila frontala, identica celei consacrate in portofoliul constructorului britanic.

De asemenea, covorasele masinii sunt confectionate din lana, la fel cum sunt si cele din Phantom, iar plafonul este panoramic, imitand intocmai modelul original. Printre altele, asemanarile continua si prin folositea femnului de aceeasi culoare la ornamentele interioare ale limuzinei.

Singurele deosebiri clare intre cele doua limuzine sunt usile din spate, care la modelul original se deschid in sens contrar iar la GE in mod obisnuit si bancheta din spate, unde chinezii au lasat un singur loc „regal”, astfel incat masina poate acomoda numai trei persoane.

Geely GE are o lungime de 5,3 metri, fiind cu o jumatate de metru mai scurta fata de RR Phantom, si are un ampatament de 3,1 metri.

Compania Geely este unul din cei mai mari cinstructori auto din China. Aceasta a „creat” modelul GE in special pentru oamenii de afaceri chinezi care nu-si permit modelul Phantom original sau alte masini straine de lux. Preţul anunţat al copiei modelului Phantom este de aproximativ 30.000 lire sterline.