Acțiunile UiPath au scăzut cu aproape o treime. Daniel Dines se întoarce la conducerea companiei

Compania UiPath, care creează software pentru automatizarea sarcinilor și proceselor repetitive, a anunțat că CEO-ul Rob Enslin se va retrage pe 1 iunie. El va fi înlocuit de cofondatorul Daniel Dines, care a demisionat din funcția de co-CEO pe 31 ianuarie.

De când Enslin a preluat conducerea unică, acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 20%.

Dines, care a cofondat UiPath în 2005 împreună cu Marius Tirca, a declarat că este nerăbdător să preia din nou conducerea companiei.

”Cu această schimbare, sunt încântat să mă întorc în funcţia de CEO şi aştept cu nerăbdare să conduc compania prin următoarea noastră fază de creştere profitabilă şi inovare”, a spus el într-o declaraţie publicată miercuri după-amiază, în acelaşi timp cu rezultatele trimestriale ale companiei.

daniel dines
Daniel Dines / SURSA FOTO: Facebook

Perspectivele macroeconomice și schimbările din conducere influențează previziunile privind vânzările.

Așteptările UiPath pentru trimestrul curent

UiPath a anunțat că se așteaptă la venituri pentru trimestrul curent între 300 și 305 milioane de dolari, cu vârful acestei prognoze semnificativ sub estimările analiștilor, care erau de 333 milioane de dolari.

Pentru întregul an, compania și-a revizuit în scădere previziunile, estimând acum vânzări nete între 1,405 și 1,410 miliarde de dolari, sub prognoza anterioară de 1,555 până la 1,560 miliarde de dolari.

”În timpul primului trimestru, am observat o analiză sporită a tranzacţiilor şi prelungirea ciclurilor de vânzări pentru tranzacţii mari multianuale. Am luat în considerare aceşti factori, mediul macroeconomic actual şi tranziţia noastră de conducere în ghidurile noastre actualizate pentru restul anului”, a spus CFO Ashim Gupta.

Daniel Dines a deținut funcția de co-CEO până la 31 ianuarie 2024

Daniel Dines a cofondat UiPath în 2005 și a deținut funcțiile de CEO sau co-CEO și președinte executiv până la 31 ianuarie 2024, când a preluat rolul de Chief Innovation Officer și președinte executiv.

Rob Enslin s-a alăturat companiei ca și co-CEO în aprilie 2022 și a devenit singurul CEO începând cu 1 februarie 2024 până în prezent.

Acesta a fondat UiPath cu scopul de a crea o companie care să ajute oamenii să reducă timpul și stresul cauzate de sarcinile administrative banale și repetitive.

În prezent, UiPath are peste 10.000 de clienți din întreaga lume care utilizează platforma sa de automatizare a întreprinderilor și inteligență artificială pentru a automatiza procesele de afaceri de la un capăt la altul.