Maria Şarapova, fost lider mondial şi câştigătoare a 5 trofee de Grand Slam, şi-a anunţat, în urmă cu două zile, retragerea din tenis. După ce a fost suspendată timp de 15 luni pentru dopaj, Şarapova a revenit în circuit, însă jocul slab şi numeroase accidentări au ţinut-o departe de primele locuri ale clasamentului.

Ultimul său meci în circuitul WTA a avut loc luna trecută, în primul tur de la Australian Open, când a fost eliminată de croata Donna Vekic.

“Privind în urmă, realizez că tenisul a fost muntele meu. Un drum plin de urcuşuri şi coborâşuri, însă peisajele din vârf au fost incredibile. După 28 de ani şi cinci titluri de Mare Şlem, totuşi, sunt gata să escaladez un nou munte, să concurez pe un teren diferit. (…) Indiferent ce voi face în viitor, sau care va fi următorul meu munte, voi lupta în continuare. Voi escalada în continuare. Voi creşte în continuare”, a declarat Maria Șarapova.

Momentul tragic care a cântărit greu în decizia de a se retrage

Rusoaica a dezvăluit pentru “New York Times” că o întâmplare tragică recentă a cântărit greu în decizia pe care a luat-o: este vorba despre moartea baschetbalistului american Kobe Bryant, într-un accident de elicopter, la doar 41 de ani.

“Urma să ne întâlnim la trei zile după accident. Sunt de părere că uneori noi părem mai importanţi decât viaţa din cauza a ceea ce facem, însă toată lumea este atât de fragilă. Uneori se întâmplă ca viaţa să ne deschidă ochii larg deschişi şi să vedem clar ce contează cu adevărat, aşa că acela a fost un moment în care am reflectat şi eu asupra viitorului meu”, a spus Şarapova, potrivit adevarul.ro.

Simona Halep a fost şi ea afectată de această dramă

Aflată în acel moment la Australian Open, Simona Halep a mărturisit şi ea cum s-a simţit la auzul veştii decesului legendarului baschetbalist.

“Da, am fost afectată când am văzut la televizor în această dimineață. A fost primul lucru pe care l-am văzut. Sunt foarte tristă. E o pierdere uriașă pentru lume, pentru sport.

Pentru familie e și mai greu… nici nu pot să descriu. E teribil să piezi un membru, să pierzi mai mulți e o tragedie. Gândurile mele sunt către cei din familie. Nu știu cum se pot simți mai bine. E un moment greu pentru lume. Sunt foarte tristă din cauza asta”, spunea Simona Halep la finalul lunii ianuarie.