Avertisment dur din partea ONU! Riscăm o catastrofă absolută

Joi, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a avertizat cu privire la o catastrofă absolută dacă nu se recuperează întârzierea vaccinării copiilor din cauza pandemiei de coronavirus. Avertismentul se mai referă și la ridicarea prematură a restricțiilor.

”În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută”, a avertizat la Geneva dr. Kate O’Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citată de France Presse.

Sursa anterior citată spune că pandemia de coronavirus a determinat ca personalul medical să își îndrepte atenția către tratarea virusului. În același timp, mai multe servicii medicale au fost fie închise, fie au avut programul redus.

În ceea ce privește oamenii, aceștia au privit cu scepticism mersul la medic de teama de a nu se infecta cu coronavirus, chiar și atunci când restricțiile nu interziceau acest lucru.

Efectele ridicării rapide a restricțiilor

Oficialul Organizația Mondiale a Sănătății a mai spus că o ridicare prea rapidă a restricțiilor sanitare plus copiii care au fost protejați de alte boli va duce la diferite focare. Reprezentantul OMS a dat și un exemplu în acest sens – focarele de rujeolă din Pakistan.

Aceşti doi factori combinaţi sunt ”catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii”, a insistat ea.

Sursă foto: Dreamstime