Rezultate alegeri SUA. Primul anunț făcut de Trump după ce a aflat că a pierdut a fost făcut în urmă cu puțin timp. Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, a avertizat sâmbătă că scrutinul prezidenţial este departe de a se fi încheiat, după ce mass media americane l-au declarat câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe candidatul democrat Joe Biden, transmite Reuters.

Pe baza proiecțiilor făcute de televiziuni, Biden are 273 de voturi electorale, în condițiile în care are nevoie de 270 pentru a fi ales președinte.

Liderul de la Casa Albă a anunţat că echipa sa de campanie va începe de luni acţiunile în instanţă.

Donald Trump a mai declarat că Joe Biden „se grăbeşte să pozeze în mod fals în câştigător”.

Președintele american în exercițiu, Donald Trump, a ajuns la Trump National Golf Club din Sterling, Virginia, în timp ce numărătoarea voturilor pentru viitorul șef al statului continuă, relatează CNN.

Avocaţii preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump vor susţine sâmbătă o conferinţă de presă la 11:30 ora locală (16:30 GMT) în oraşul Philadelphia, statul Pennsylvania, unde continuă numărătoarea voturilor, transmite EFE.

Trump a anunţat pe Twitter că va avea loc „o mare conferinţă de presă” în Philadelphia, la Four Seasons Total Landscaping, care este o companie de grădinărit, şi de aceea nu se ştie dacă preşedintele republican a greşit sau dacă într-adevăr conferinţa de presă va avea loc acolo.

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, continua sâmbătă să-l devanseze pe Trump în plin proces de numărare a voturilor în patru state: Nevada, Georgia, Arizona şi Pennsylvania, acest ultim stat fiind şi „premiul” cel mai râvnit, cu 20 de mari electori în Colegiul Electoral, şi pe care, dacă îl câştigă, Biden devine preşedintele SUA.

Cu o oră în urmă, Trump scria pe Twitter că a câștigat „cu mult” alegerile. Rețeaua socială a semnalat postarea ca neverificată.