Un vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford pare să fie capabil să asigure protecție împotriva coronavirusului la șase maimuțe, relatează BBC. Datele preliminare privind vaccinul au fost publicate pe bioRxiv, iar în acest moment au început testele clinice pe 1.000 de oameni în Marea Britanie. Cu toate acesta, nu există nicio garanție că rezultatele vor fi aceleași și în cazul oamenilor, în ciuda sistemelor imunitare similare.

Conform publicației, maimuțelor li s-a administrat o singură injecție, iar vaccinul a generat anticorpi împotriva virusului în 14 zile, potrivit pharmaceutical-technology.com.

După expunerea la coronavirus, vaccinul a blocat virusul din a se înmulți și nu a produs daune în plămâni, animalele având o cantitate mai mică de virus în plămâni și căile respiratorii. Potrivit RTV, testele au fost făcute în Statele Unite ale Americii, cu implicarea cercetătorilor de la Institutul Național al Sănătății și al Universității de la Oxford.

Până în prezent, peste 100 de vaccinuri experimentale pentru coroanvirus sunt dezvoltate în lume. Acesta trebuie să recunoască ”țepușa” coronavirusului atunci când acesta este expus la virus și să știe cum sa reacționeze, producând anticorpii potriviți.