Șeful Poliției Rutiere Giurgiu, Marian Popescu, a răspuns acuzațiilor care au fost aduse instituției de către fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Luni, în jurul orei 15:30, poliţiştii l-au depistat, în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, pe Claudiu Manda, în timp ce conducea un autoturism Mercedes S Class cu viteza de 125 de kilometri pe oră. Mai exact, cu 75 km/h peste viteza legală.

Manda le-a spus autorităților că este șeful Comisiei de Control SRI din Camera Deputaților și că are treaba, însă polițiștii nu l-au înțeles, astfel, soțul Olguței Vasilescu a primit o amendă de 1.305 lei și, în plus, nu mai poate conduce autovehicule pe drumuri publice pentru o perioadă de 90 de zile.

”Eram cu el, în acea zonă se circulă pe două benzi pe sens. Trebuia să conducă şedinţa Senatului şi ne grăbeam. Sunt foarte deranjată de un lucru, că s-a dat asta pe surse. Dacă ştia Poliţia că e corect, trebuia să dea un comunicat. Nu am contestat, am spus că ne grăbim. E jenant pentru Poliţia Română că s-a comportat aşa”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

”Polițistul și-a făcut treaba, indiferent despre ce conducător auto a fost vorba. Și el este tot un om. Atât polițistul, cât și șoferul s-au comportat civilizat. Polițiștii noștri nu lucrează sub presiune. Șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că viteza este principala cauză a celor implicați în accidente și sunt foarte mulți care încalcă viteza legală.

Într-o lună, polițiștii au suspendat în Giurgiu până la 300 de permise. Șoferii și motocicliștii au circulat cu viteze între 155 și 201 km. Nu se gândesc ce li s-ar fi putut întâmpla dacă la viteza aia le ieșea o pisică sau un câine în față. Și mă refer acum, în principal, la motocicliști. Poliția deranjează pe toată lumea, nimeni nu te poate iubi când aplici legea”, a declarat Marian Popescu, șeful Poliției Ritiere Giurgiu, citat de Fanatik.ro.