Autorul accidentului de pe strada Câmpul Pâinii, din Cluj-Napoca este Daniel Dumitraş, unul dintre patronii Coratim, un mare dezvoltator imobiliar de pe plan local.

Daniel Dumitraș conducea un autoturism marca Jaguar, a ieșit în drumul principal din parcare și a trecut linia continuă pentru a vira stânga, moment în care a trecut practic cu mașina peste un bărbat, care se afla pe trecerea de pietoni. Dumitraș a vrut să evite un scurt ocol pentru a întoarce în mod legal, iar acest lucru a costat viața unui bărbat de 33 de ani, scrie stiridecluj.ro.

Daniel Dumitraș ar fi spus că nu a văzut pietonul din cauza stâlpului de la mașina pe care o conducea și că nu avea viteză. Autoturismul de teren pe care îl conducea a trecut peste victimă, iar pompierii au fost nevoiți să folosească perne pneumatice pentru a ridica bolidul și a ajunge la cel călcat, pentru a-i acorda primul ajutor. Din neferice, resuscitarea nu a dat rezultate și a fost pronunțat decesul.

În prezent, Dumitraș este cercetat în stare de libertate, pentru ucidere din culpă.

Accidentul a fost filmat de camerele video, iar filmul poate fi văzut AICI.

O persoană apropiată de tânărul ucis a postat joi seara pe Facebook un mesaj sfâșietor:

“El a fost Vasi, avea 33 de ani și a murit ieri, călcat de o mașină, în timp ce traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni.
Vasi nu era milionar, deși muncea de la 18 ani și era cunoscut ca fiind un bun profesionist, era inteligent cunoștea multe limbi străine, avea două facultăți și două masterate, era cu mult bun simț, corect și avea principii solide. Și nici n-a vrut să plece din țară, deși a avut posibilitatea.
Urmarea accidentului este că a lăsat în beznă sute de oameni care se bazau pe el, o soție traumatizată și un copil de aproape un an care își va cunoaște tatăl doar din fotografii.
Aș vrea să știți că șoferul vinovat (Dumitras Daniel-Cristian, un cunoscut om de afaceri din Cluj, proprietarul Coratim) care a sfidat orice regulă de bun simț în trafic, a obținut deja o dovadă că poate circula din nou.
Vasi pleacă în mormânt cu principiile lui, cu valoroasa lui inteligență și nemărginita lui bunătate. Iar noi rămânem cu golanii, hoții, incompetenții și smecherii care nu pățesc nimic, sfidează tot și nu plătesc pentru nimic.
Atât voiam să vă zic.”, a scris Corina Neagu.

Postarea a devenit în scurt timp virală, provocând indignare în rândul românilor.