Sorin Cîmpeanu a reușit să provoace revolta elevilor. Ministrul este acuzat de tăierea burselor de merit din România, fără consultare. Această măsură se aplică începând din semestrul al doilea din acest an școlar.

Asociația Elevilor din Constanța și Consiliul Național al Elevilor au lansat o serie de acuzații grave la adresa ministrului Educației. Acestuia i se reproșează că nu a făcut consultare și nu a ținut cont deloc de propunerile inițiale când „a decis să priveze zeci de mii de elevi de dreptul la educație, printr-un masacru al burselor școlare, care se vor acorda pentru un număr mult mai mic de beneficiari, sub pretextul creșterii mediilor ca urmare a școlii online”.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Asociația Elevilor din Constanța (AEC) îl acuză pe Sorin Cîmpeanu că nu a făcut consultări și nici nu a ținut cont de propunerile inițiale pe care elevii i le-au prezentat. Acesta nu ar fi avut în vedere solicitarea de a nu modifica media de acordare a burselor de merit de la 8,50 la 9,50. În plus, susțin aceștia, a mai fost adăugată, „din pix”, o condiție suplimentară de maximum 10 absențe nemotivate, potrivit Ordinului semnat înainte de Crăciun, fără nicio consultare.

Sorin Cîmpeanu a făcut un masacru al burselor școlare

„Ministerul Educației tocmai ce a decis să priveze zeci de mii de elevi de dreptul la educație, printr-un masacru al burselor școlare, care se vor acorda pentru un număr mult mai mic de beneficiari, sub pretextul creșterii mediilor ca urmare a școlii online. (…) Consiliul Național al Elevilor condamnă cu fermitate o astfel de modificare iresponsabilă și inechitabilă și solicită Ministerului Educației să revină de urgență asupra deciziei în perioada imediat următoare, înainte de începerea semestrului al II-lea”, a transmis CNE în comunicatul către Ministerul Educației.

Asociația Elevilor din Constanța a explicat că 730 000 de elevi din România rămân fără burse.

„Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului. Nu putem fi martori la acest măcel împotriva propriului viitor al României de aceea Asociațiile de Elevi din țară solicită Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu, să se oprească din acest drum spre distrugerea educației”, a transmis și AEC.

Trebuie spus că Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor a fost publicat marți în Monitorul Oficial.