„Petrolul nu este singura problemă a Rusiei. Marele exportator de energie pierde dominația asupra pieței europene a gazelor. În trecut au existat doi factori care au ţinut Rusia în poziţia de mare putere a gazelor: politicile europene și ierni reci. Dar aceste două lucruri s-au schimbat, iar Rusia începe să exploreze țările non-occidentale”, mai scrie Business Insider.

„Prăbuşirea preţului petrolului ameninţă viitorul exploatărilor petroliere din Marea Nordului”, citim în publicaţia The Guardian. „Guvernul scoțian încearcă să păstreze locurile de muncă în din sectorul energetic, după ce preţurile au scăzut cu 60% în ultimele șase luni.”

„Euro a ajuns sub prima sa cotaţie, cea din 1999”, titrează Le Monde. „Moneda euro a ajuns miercuri sub nivelul prima sale cotaţii din 4 ianuarie 1999. Cel mai mic nivel atins ieri a fost de 1,17 dolari, o valoare care nu a fost văzută de 9 ani.”

„Ne confruntăm cu o încetare bruscă la prosperităţii noastre”, scrie publicaţia germană Die Welt.

„În lumea economică, stagnarea este periculoasă: Potrivit unui studiu, dacă productivitatea globală nu crește în mod semnificativ, ne amenință o criză dramatică a creșterii globale cu 40%.

„Dispute în privinţa rolului jucat de Al-Qaeda în atentatele de la Paris”, scrie The New York Times în pagina sa electronică.

„Un portret completă a fraților Kouachi a apărut în presă, în condiţiile în care efortul internațional este axat pe determinarea a ceea ar fi putut fi în spatele atacului asupra publicaţiei Charlie Hebdo și ce rol direct ar fi putut avea organizațiile teroriste în acest atac.”

„Campania aeriană a eşuat în încercare de a încetini ISIS în Siria”, titrează The Wall Street Journal.

„Grupul militant a câștigat teritoriu în Siria, în pofida loviturilor aeriene ale coaliţiei conduse de Statele Unite. Concluzia are la bază o evaluare făcută de americani și de surse independente.”