„Preţul petrolului WTI Crude a scăzut brusc până la 46,13 dolari barilul, cu 5,26% într-o singură şedinţă de tranzacţionare. Precedenta sesiune s-a încheiat la o cotaţie de 48,69 de dolari pe baril. Recenta devalorizare Cea mai recentă devalorizare a preţurilor petrolului vine după aproape o săptămână în care cotaţiile s-au apreciat uşor, mai scrie MarketWatch.com

„Petrolul se prăbuşeşte”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Petrolul se prăbuşeşte din nou. În şedinţa de tranzacţionare de marţi după-amiază la New York, preţul petrolului Crude a scăzut cu peste 5%, ajungând sub 46,50 de dolari barilul. Declinul vine după ce săptămâna trecută preţurile au crescut pentru prima dată în ultimele 2 luni. Petrolul Brent a scăzut, de asemenea cu 1%. Scăderea de marţi are loc după ce luni Bursele din New York au fost închise cu ocazia Zilei Martin Luther King Jr.

„Gigantul minier australian BHP reduce cu 40% echipamentele de foraj a petrolului de şist din Statele Unite”, mai scrie Business Insider.

„Loviturile continuă pentru producătorii de petrol de şist. Potrivit unui anunț făcut în noaptea de marți, gigantul minier australian BHP a anunţat că va închide 40% din instalaţiile de foraj a petrolului de şist din Statele Unite  până la sfârșitul anului fiscal.”

Starea Naţiunii: Obama îşi impune sfidător agenda”, titrează The New York Times. „Președintele Statelor Unite şi-a prezentat viziunea pentru ultimii doi ani de mandat, subliniind zonele de posibil consens cu republicanii, provocându-i pentru a sprijini proiectele sale pentru educație, pe îngrijire a copilului și scutirile de taxe pentru clasa de mijloc.”

„Obama ridică clasa de mijloc”, titrează The Wall Street Journal.

„În discursul său anual despre Starea Naţiunii, preşedintele Barack Obama a declarat sfârşitul crizei economice din SUA şi a cerut unui Congres sceptic ca acum să se concentreze pe rezolvarea problemelor cu care se confruntă clasa de mijloc americană."

„Globalizare: distrus, dar nu ruinat”, mai scrie Wall Street Journal. „În timp ce delegații sosesc la Forumul Economic Mondial de la Davos, să aruncăm o privire într-o analiză cu privire la evoluţiile din ultimul an, care riscă în continuare erodarea a materialului lumii noastre economice internaționalizate şi interconectate.”

„Grecii se confruntă cu alegerea sorţii lor”, scrie publicaţia germană Die Welt.

„După cinci ani de criză, oamenii s-au săturat de actualul guvern. Grecii merg cu care promit, în opinia lor, lucuri noi şi curate. Acest lucru aduce beneficii formaţiunii de stânga SYRIZA, dar și noilor veniți."

„Alegeri în Grecia: Diaspora din întreaga lume îşi ţine răsuflarea”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian. „O întreagă națiune în exil se uită la Grecia, care se pregătește pentru vot extrem de important care i-ar putea aduce la putere pe radicalii de stânga de la SYRIZA.”

„”François Fillon: Trebuie să ne extindem alianțele împotriva amenințării jihadiste”, citim în publicaţia Le Monde. „Într-un interviu pentru Le Monde, fostul prim-ministru consideră că Franța trebuie să se apropie mai mult de Rusia și Iran și "solicită un aggiornamento diplomatic, o adaptare a politicii externe."