„Microsoft a dat întâlnire presei miercuri la sediul companiei, în Redmond, Washington, pentru a prezenta următoarea versiune a Windows, Windows 10, care este de așteptat să iasă pe piaţă la începutul acestui an, mai scrie Business Insider.”

„Am încercat remarcabilii ochelari holografici ai Microsoft. Iată cum sunt!”, mai scrie Business Insider. „Am testat timp de 40 de minute HoloLens, noii ochelari holografici ai Microsoft și acum suntem convinşi: calculatoarele personale sunt pe punctul de a traversa o schimbare majoră. În 10 ani, oamenii vor folosi astfel de display-uri, care proiectează imagini 3D, ce pot interacționa cu spațiul actual.”

„Conducerea Băncii Centrale Europene propune un uriaş program de stimulare”, citim în The Wall Street Journal. „O propunere a Consiliului Executiv al BCE solicită achiziții de obligațiuni de aproximativ 50 de miliarde de euro pe lună, program ce va dura cel puțin un an, potrivit unor persoane apropiate de problemă.”

„De ce doreşte BCE să răscumpere datoriile statelor?”, citim în pagina electronică a ziarului Le Monde.

„Banca Centrală Europeană este de așteptat să anunțe joi un plan de răscumpărare a datoriilor suverane, o opțiune pe care a refuzat-o mereu până acum. De ce este acest un pas important în politica monetară europeană? Banii injectat în economiile naționale vor stimula el într-adevăr creștere? Răspunsuri ne sunt oferite de Marie Charrel, jurnalist în cadrul departamentului Economie al publicaţiei Le Monde."

„Preşedintele Adunării statului New York ar putea fi arestat într-un caz de corupţie”, titrează The New York Times.

„Este de aşteptat ca autoritățile federale să-l aresteze joi pe Sheldon Silver, puternicul preşedinte al Adunării statului New York în baza acuzațiilor de corupție, spun oameni apropiaţi de caz. O astfel de perspectivă este de natură să arunce Albany în dezordine.”

„Rusia merge înainte cu proiectul unei conducte de gaz prin Turcia”, mai scrie New York Times. „În fața opoziției Uniunii Europene pentru proiectul conductei South Stream, Gazprom trece la soluţii alternative.”

„Estul Ucrainei: Moscova și Kievul plănuiesc să-şi retragă armamentul greu”, citim în publicația germană Die Welt. „În estul Ucraineie exista şanse pentru un progres tangibil. În cadrul întâlnirii de la Berlin, părțile au fost de acord să respecte linia de demarcație din estul Ucrainei.”

„Grecia, în faţa punctului critic”, titrează The Guardian. „Alegerile de duminică pot reface sau rupe legăturile tumultoase ale Atenei cu Europa. Timp de cinci ani, Grecia a fost precum un pacient care a sângerat puțin câte puțin.”

Te-ar putea interesa și: