„Luptele cresc în intensitate în estul Ucrainei înaintea planificatelor negocieri de pace. Forţele ucrainene au încercat să-i respingă pe rebeli în afara unui port-cheie, dar au suferit un atac puternic asupra centrului lor de comandă militară", mai scrie Wall Street Journal.

„Exercitii militare ruseşti la graniţa cu Ucraina cu o zi inaintea summit-ului de pace”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„Cu o zi înainte de summit-ul pentru rezolvarea crizei din Ucraina, armata rusă a început un exerciţiu pe scară largă. Potrivit Interfax aproximativ 2.000 de soldaţi ruşi au început manevrele în sudul Rusiei, la frontiera cu Ucraina. De asemenea, în Crimeea anexată de ruşi, peste 600 de soldaţi au demarat un exerciţiu militar, anunţă agenţia de ştiri Ria, citând surse din cadrul Flotei Mării Negre.”

„Inainte de summit-ul de la Minsk privind Ucraina: Obama îl amenință pe Putin cu "costuri ridicate" pentru Rusia”, mai scrie Der Spiegel. „În ajunulul summit-ului ucrainean de la Minsk, președintele american Barack Obama a lansat personal un apel președintelui Putin. Într-o convorbire telefonică, Obama l-a îndemnat pe Putin la un acord de pace.”

„La Minsk, una dintre ultimele şanse de a găsi o rezolvare la conflictul din Ucraina”, scrie publicaţia Le Monde.

„După o săptămână de discuții continue, o întâlnire franco-germană cu Vladimir Putin, desfăşurată vineri şi un apel telefonic duminică seara, capitala Bielorusiei, Minsk găzduiește miercuri, 11 Februarie o întâlnire crucială cu privire la conflictul din Ucraina. Vor fi toţi acolo, Angela Merkel, François Hollande, Petro Poroșenko și Vladimir Putin, reuniți la inițiativa Franței și Germaniei pentru a încerca să găsească un compromis – care nu a fost găsit până acum – care, daca va fi găsit, va duce la o încetare a focului durabilă în estul Ucrainei.”

„Dosarul HSBC: Refuzurile continuă în pofida audierilor din Parlamentul britanic referitoare la suspiciunile de evaziune fiscală din anul 2011”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

Downing Street și Autoritatea de Conduită Financiară a insistat marți că nu au dat niciun avertisment și nu au găsit niciun fel de vină filialei elvețiane a băncii HSBC înainte de weekend-ul care a trecut, chiar dacă directorii de la HMRC au spus că suspiciunile au apărut public în 2011. Oficiul prim-ministrului britanic a precizat că a auzit prima data de problemele ilicite ale HSBC în acest weekend, cu toate că poveștile privind o presupusă evaziune fiscală făcută de clienții băncii a apărut încă din vara anului 2011 și până în 2012.”

Liderii Greciei au primit votul de încredere înainte de discuţiile cu creditorii ţării”, citim în The New York Times. „Prim-ministrul Alexis Tsipras a declarat că guvernul său va căuta să ajungă la un acord pe termen scurt, o „punte” pentru implementarea unui nou acord și la o reducere "necesară" a datoriei țării sale.”

SUA îşi închide ambasada din Yemen din raţiuni de securitate”, citim în portalul de ştiri american Business Insider.

„Statele Unite ale Americii îşi închide ambasada din Yemen pe fondul impasului politic și a deteriorării condițiilor de securitate după preluarea țării de către rebelii șiiți, au declarat doi oficiali americani. Aceştia au precizat că diplomații au fost evacuați marți, iar ambasada de la Sanaa îşi va suspenda operațiunile până la îmbunătățirea condițiilor. Yemen se află în criză profundă de luni de zile cu rebelii șiiți pro-iranieni Houthi asediind capitala și apoi preluând controlul.”

„Zeci de mii de oameni au plecat în Irak și Siria pentru a se alătura ISIS”, mai scrie Business Insider.

„Luptători străini pleacă spre Siria și Irak într-un număr fără precedent pentru a adera la Statul Islamic sau alte grupuri extremiste. Este vorba despre cel puțin 3.400 de persoane provenite din rândul naţiunilor occidentale, dintre cei cei 20.000 veniţi din întreaga lume, au anunţat oficiali ai serviciilor de Intelligence americane, într-o estimare actualizată privind terorismul. Serviciile de informaţii cred că peste 150 de americani au încercat și unii au şi reușit să ajungă în zona siriană de război. Unii dintre aceşti americani au fost arestați pe traseu, alţii au murit în confruntări și un număr mic luptă încă alături de extremiști.”