„Dolarul în creştere prăbuşeşte monedele din întreaga lume pe fondul eforturilor de stimulare a creșterii economice. Acest fapt a determinat un val de pariuri ale investitorilor, care se grăbesc să profite de revolta monedei americane, scrie Wall Street Journal.”

„UE extinde sancţiunile împotriva Rusiei”, mai citim în The Wall Street Journal. „Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au convenit joi să prelungească cu șase luni sancțiunile împotriva persoanelor fizice și companiilor din Rusia și din estul Ucrainei.”

„Avioane de lupta britanice au interceptat bombardiere ruseşti deasupra Canalului Mânecii”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Două bombardiere Tupolev cu rază lungă de acţiune care au zburat aproape de coastele Marii Britanii, la sud de Bournemouth,  au fost interceptate de avioane de luptă Typhoon ale Royal Air Force, a anunţat Ministerul britanic al Apărării. Mișcările suspecte ale avioanelor capabile să transporte încărcătură nucleară, au "determinat Marea Britanie să ridice avioanele Typhoon ale sale de la bazele RAF de la Lossiemouth în Scoția și Coningsby în estul Angliei, a declarat Ministerul Apărării. Avioanele rusești au fost escortate până când au ieșit din zona de interes din Marea Britanie. Avioanele Tupolev ale aviaţiei ruse nu încălcat niciun moment spaţiul aerian suveran al Marii Britanii", a anunţat Ministerul britanic al Apărării.”

„Acţiunile Amazon se ridică bătând încasările companiei”, mai citim în Business Insider. „Amazon şi-a anunțat câștigurile pe al patrulea trimestru. Compania a ratat pe venituri, dar bate pe câștigurile pe acțiune, trimiţând pachetul de acţiuni la aproape 14%.”

„Cum şi de ce Apple depăşeşte Microsoft”, scrie în pagina de business publicaţia The New York Times.

„Odată cu publicarea celor mai recente rapoarte în privinţa câștigurilor de la Microsoft si Apple, date de neconceput au devenit realitate: capitalizarea de piață a Apple a ajuns la 683 miliarde dolari, mai mult decat dublu decât Microsoft, cu 338 miliarde dolari.”

„Noul ministrul grec de Finanţe Ianis Varoufakis merge la Londra”, scrie The Guardian, în pagina electronică. „Ianis Varoufakis se întâlneşte cu George Osborne și cu bancherii din City în cadrul unui tur european în care va căuta sporirea sprijinului pentru noul guvern Syriza de la Atena."

„În portul Atena, docherii se bucură, chinezii îşi apără drepturile”, scrie publicaţia Le Monde. „Noul guvern grec a oprit procesul de privatizare a al societății care se ocupă de exploatarea unei părți din portul Pireu.”

„Grecia: Cum îl va îmblânzi Europa pe Tsipras”, citim în pagina electronică a publicaţiei Der Spiegel.

„SYRIZA a transformat Europa, iar nimeni nu înţelege acest lucru mai bine ca Martin Schulz. Președintele Parlamentului European vorbește de ani de zile despre rolul unei "Germanii bune" – dar şi că viziunea cancelarului Angela Merkel în privința victimelor politicii de austeritate este diferită, chiar și pentru greci."