„Guvernul indonezian a executat prin împușcare opt persoane condamnate la moarte pentru infracțiuni legate de droguri. Printre cei executaţi se află doi australieni, Andrew Chan și Myuran Sukumuran, care au făcut obiectul unei campanii pentru clemenţă. Evenimentul marchează sfârşitul unei înversunate campanii pentru salvarea vieţilor celor condamnați la moarte în 2006, pentru rolul lor în reţaua de trafic cu heroină Bali Nine. Pe lângă cei doi australieni au fost executaţi patru nigerieni, un brazilian şi un indonezian. Toţi  au fost condamnați pentru infracţiuni legate de droguri. Al nouălea prizonier condamnat să stea în faţa plutonului de execuție, filipineza Mary Jane Veloso a primit o amânare temporară de ultim moment”, mai scrie Guardian.

„Ministrul grec de finanţe neagă că ar fi fost marginalizat în cazul negocierilor”, mai scrie The Guardian.

„Ministrul de finanțe grec a negat că a fost marginalizat de la discuțiile cu creditorii Greciei şi a reluat atacurile la adresa partenerilor Greciei din zona euro. Păstrându-şi reputaţia de combativ, Ianis Varoufakis a criticat guvernele din zona euro pentru că nu şi-au onorat promisiunile și a negat informaţiile potrivit cărora el nu va mai participa la negocierile pentru evitarea falimentului de stat a celei mai îndatorate ţări din Europa. După trei luni de discuții turbulente și cu rezervele de numerar în scădere periculoasă, coaliția de stânga la putere în Grecia a remaniat luni echipa de negociere.”

„Ţările baltice fac front comun împotriva Rusiei”, titrează The Wall Street Journal. „Statele de coastă îşi întăresc poziţiile defensive pe măsură ce Moscova are o poziție militară tot mai ofensivă, pe și deasupra Mării Baltice.”

„Astăzi este o zi mare pentru economia americană”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Nu dormi în această zi de miercuri: este o dimineață mare pentru economia Statelor Unite. La 15:30 ora României, Biroul de Analiză Economică va da publicităţii primele date referitoare la PIB-ul pe primul rând trimestru, care este de așteptat să arate că economia americană a crescut la doar un ritm de 1% pe primul trimestru. Acest anunț va fi urmat de cel mai recentă decizie  de politică monetară a Rezervei Federale, la 21:00 ora României.”

„Proteste faţă de arbitrariul poliției: Blocat în Baltimore!”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„Timp de câteva ore este în vigoare starea de asediu până miercuri dimineața în întreag oraşul Baltimore. Cine nu se află la locul de muncă sau are o urgenţă, nu are voie să părăsească apartamentul. Un oraș de 620.000 de locuitori în stare de urgență. În jurul localităţii se află 1.000 de polițiști și 2.000 de soldați ai Gărzii Naționale.”

„Protestele, dispersate în urma decretării stării de asediu la Baltimore”, scrie The New York Times.

„Mii de ofițeri de poliție și trupe ale Gărzii Naționale conlucrează pentru a menține ordinea și să aplice măsura stării de asediu pe fondul rapoartelor referitoare la confruntări, după o zi de proteste în mare parte pașnice.”

„Frustrarea creşte în Nepal pe măsură ce ajutoarele pentru sinistraţi vin cu greutate”, mai citim în New York Times.

„Ajutoarele care sosesc cu greutate aprind frustrările publice față de guvernul nepalez, care a luptat pentru a oferi ajutor în întreaga țară, săracă și cu un relief muntos, după un cutremur care a ucis mii de oameni.”

„Nepal: în faţa neputinţei autorităţilor, populaţia îşi pierde răbdarea”, titrează Le Monde.

„La patru zile după cutremurul care s-a soldat cu peste 5.000 de morţi, situația este departe de a fi calmă în capitala nepaleză Kathmandu. Polițiști face eforturi pentru a restabili calmul printre miile de supraviețuitori furioși. Mulțimile s-au adunat înainte de ivirea zorilor, în staţiile de autobuz din apropierea Parlamentului, în speranța că vor putea urca la bordul unor autobuze promis de guvern."