„Mai multe incendii au devastat oraşul Baltimore, pe fondul unei revolte și a mai multor jafuri, localitatea din statul Maryland fiind practic o lumină de focuri în noapte. Cel mai devastator incendiu s-a produs la un azil de bătrâni în construcţie în estul oraşului, un proiect în valoare de 16 milioane dolari. Incidentele violente au loc după funeraliile lui Freddie Gray, un tânăr de culoare în vârstă de 25 de ani, care a murit în timp ce se afla în custodia poliției. CNN a anunţat după miezul nopții că un număr important maşini, dar şi case şi întreprinderi mici au fost incendiate. Munca pompierilor a fost obstrucţionată de protestatarii care au găurit furtunurile de apă, conform CNN, mai scrie Business Insider.

„Baltimore: stare de urgență și stare de asediu după ce protestele se transformă în revolte”, titrează The Guardian, în pagina sa electronică

„Trupe ale Gărzii Naționale patrulează pe străzile oraşului Baltimore în vehicule blindate, după ce confruntările violente, jafurile și incendiile au determinat autoritățile municipale să declare stare de asediu timp de o săptămână, măsură care impune interzicerea circulaţiei oamenilor pe timp de noapte. Cel puțin 27 de persoane au fost arestate după revoltele care au izbucnit după înmormântarea lui Freddie Gray, un tânăr de culoare care a murit săptămâna trecută în urma leziunilor suferite după arestarea sa. Cincisprezece polițiști au fost răniți luni noapte, șase dintre ei aflându-se în stare gravă. Tinerii au început să arunce cărămizi și sticle în forţele de poliție imediat după ce Gray a fost înmormântat. Magazinele din mall-ul Mondawmin au fost jefuite, iar mașini de poliție au fost incendiate și distruse, una dintre acestea chiar în ce un ofițer a rămas în interiorul autovehiculului.”

„Garda Naţională şi stare de asediu la Baltimore pe fondul protestelor”, scrie The New York Times.

„Protestatarii din Baltimore au jefuit magazine și au aruncat cu pietre în forţele de poliție la câteva ore după înmormântarea lui Freddie Gray, care a devenit cel mai recent simbol al națiunii în privinţa brutalității poliției.”

„Grecia schimbă echipa de negociere cu creditorii”. Potrivit New York Times, prim-ministrul Alexis Tsipras va numi oficiali responsabil de discuții de zi cu zi care sunt mai puțin expuşi decât ministrul de finanțe, Ianis Varoufakis. Pe de altă parte, aceeaşi publicaţie scrie că ”Planează incertitudinea în privinţa unui default al Greciei”. Autoritățile de reglementare, investitorii și economiștii încep să creadă că după cinci ani de analiză fără sfârșit și speculații, nimeni nu știe cum vor reacţiona piețele în cazul unui default al Greciei.”

„Satele din Nepal aşteaptă ajutor pe măsură ce numărul victimelor cutremurului depăşeşte 4.000”, mai scrie New York Times.

„Locuitorii satelor de munte din Nepal ale căror case s-au prăbușit spun că alimentele sunt pe terminate și până în prezent nimeni nu a venit cu ajutoare. Echipele de salvare au început să sosească în Nepal din întreaga lume, dar o mare parte din zonele lovite de cutremur rămân inaccesibile.”

„În Nepal, miii de sinistraţi aşteaptă ajutoarele umanitare. Bilanţul depăşeşte 4.000 de morţi”, scrie Le Monde.

„Un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit Nepalul sâmbătă dimineaţa. Numeroase replici s-au produs mult timp după aceea. Bilanţul victimelor continuă să crească pe măsură ce căutările continuă. Cutremurul a afectat mai multe regiuni din ţările vecine şi a provocat avalanşe mortale pe pantele Everest-ului. Ministrul nepalez de Interne a anunţat că, potrivit unui bilanţ provizoriu, 4310 persoane au murit şi alte 7.900 au fost rănite în urma seismului. 90 de persoane au murit în India şi China şi 18 pe Everest, în urma avalanşelor.”

„Reuniunea UE – Ucraina, dar rămân divergenţe pe o serie de aspecte”, titrează The Wall Street Journal.

„Liderii Uniunii Europene și ai Ucrainei au înregistrat puține progrese în discuţiile de luni, cu UE care aduce în discuţie perspectivele pentru o operațiune de menținere a păcii și care cere președintelui Poroșenko să urgenteze reformele interne.”

„Obama face presiuni pentru Acord de Liber Schimb cu Asia”, mai scrie Wall Street Journal.

„Într-un interviu acordat The Wall Street Journal, președintele Obama avertizează că Beijingul ar putea intra în vid economic în cazul în care SUA nu completează și adoptă un acord de liber schimb cu Asia.