„Cazul a provocat o furtună politico-mediatică la Berlin. Noile dezvăluiri publicate joi în Süddeutsche Zeitung pot înrăutăți lucrurile: serviciile de informații germane, deja acuzate că au spionat firmele europene, au monitorizat, de asemenea, "înalți funcționari" francezi și ai Comisiei Europene în numele NSA-ului american, după cum scrie importantul cotidianul din München. Serviciile de informaţii germane BND au ajutat NSA să facă spionaj politic", a scris ziarul, adăugând că ascultările  "înalților funcționari ai Ministerului francez al Afacerilor Externe, ai Palatului Elysee și ai Comisiei Europene "au fost efectuate la unitatea de ascultare bavareză de la Bad Aibling”, mai scrie Le Monde.

„Protestele de la Baltimore se extind la New York”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Protestele care au avut loc după moartea unui alt bărbat de culoare neînarmat în timp ce se afla în custodia poliției, care au provocat haos în și în jurul orasului Baltimore din statul Maryland, s-au extins acum la New York City. Câteva sute de oameni s-au adunat la Union Square din Manhattan pentru a protesta faţă de moartea lui Freddie Gray. Protestatarii au scandat miercuri seara "Nu e dreptate, nu e pace!" și "Mâinile sus, nu trage!". Protestul a fost supravegheat de zeci de ofițeri de poliție. Mai târziu, un grup de protestatari au ocupat zone de carosabil și au perturbat traficul. Poliția a operat mai multe arestări.”

„Încetinirea creşterii încurcă planurile Fed”, titrează The Wall Street Journal.

„Fed a indicat răcirea activității economice și reducerea numărului de locuri de muncă pe piață în ultima sa declarație de politică monetară, subliniind incertitudinea cu privire la momentul în care economia se va redresa.”

„Stagnarea şocantă a economiei americane determină Fed să nu umble la rata dobânzii”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Temerile legate de creștere timpurie a relor dobânzii din SUA s-au diminuat miercuri, după ce Federal Reserve a răspuns informaţiei că o creștere economică a Americii se află în impas, spunând că ar trebui să existe o performanță economică mai puternică înainte de sancţionarea creșterii costurilor de împrumut. Anunțând decizia sa de a lăsa ratele dobânzilor „pe aşteptare”, după ce datele oficiale au aratat că cea mai mare economie a lumii abia a crescut în primele trei luni ale anului, banca centrală a Statelor Unite a declarat că doar o parte din slăbiciune s-a datorat unor factori one-off. Fed a precizat într-un comunicat că nu a avut niciun fel de grabă de a acționa.”

„Grecia, aproape de un acord minim cu creditorii”, mai scrie Guardian.

„Grecia ar putea încheia un acord cu creditorii săi la începutul lunii mai, a spus miercuri vicepremierul grec. Atena a pregătit o nouă listă de reforme, iar Banca Centrală Europeană oferit mai mult sprijin băncile sale asediate. Dar Yannis Dragasakis a avertizat că era posibil să fie doar un "acord minim" pentru a debloca fondurile de care Grecia are nevoie pentru a evita un default.”

„Echipele de salvare din Nepal întâmpină doar frustrare”, citim în The New York Times.

„Locuitorii oraşului Bhaktapur au spus unei echipe de salvatori care au venit din SUA pentru a oferi asistenţă că nu a mai rămas nimeni pentru a fi salvat în orașul lor spulberat după cutremur sâmbătă.