„Ministrul grec de Finanţe, Ianis Varoufakis, şi-a intensificat războiul cuvintelor cu factorii de decizie din zona euro, afirmând că ţara sa nu va semna orice plan de salvare care ar trimite Grecia într-o "spirală a morții". Varoufakis a spus că şi-ar fi dorit ca Greece să rămână la drahmă şi să nu intre în uniunea monetară. Cu Atena care se confruntă cu o gravă criză de lichidități pentru că nu a ajuns încă la o înțelegere de salvare cu creditorii săi, Varoufakis – care a fost marginalizat oficial de la negocierea datoriei – a declarat la o conferință de la Atena că va respinge orice acord care ar fi în defavoarea țării sale”, mai scrie The Guardian.

„SNP se pregăteşte să-l sfideze pe Cameron cu un al doilea referendum pentru independenţă”, mai scrie Guardian.

„Partidul Național Scoțian ar fi pregătită să continue cu un al doilea referendum privind independența Scoţiei fără permisiunea lui David Cameron, dacă primul ministru refuză orice cerere viitoare de organizare a unei consultări populare, a declarat o sursă din cadrul naţionaliştilor scoţieni. Atunci când a venit vorba dacă David Cameron ar putea refuza o altă cerere pentru un vot privind independența, sursa din SNP a precizat că prim-ministru britanic nu ar fi în măsură să faces lucru, adăugând că "precedentul este totul".

„Obama promite un ajutor Militar suplimentar pentru a-i asigura pe aliaţii din Golful Persic în contextul acordului iranian”, titrează The New York Times.

„Președintele Obama a oferit joi Arabiei Saudite și statelor arabe mici un nou sprijin pentru a se apăra împotriva ameninţărilor cu lovituri de rachete, maritime și atacurile cibernetice din partea Iranului. Şeful administraţiei de la Washington a reafirmat angajamentul SUA în privinţa securităţii aliaţilor, într-un efort de a înlătura temerile că un acord nuclear va da putere suplimentară Teheranului, principalul lor rival în Orientul Mijlociu.”

„Dacă Statul Islamic intră la Palmyra, va fi o catastrofă internaţională”, scrie Le Monde.

„Jihadiștii Statului Islamic se apropie de orașul antic Palmyra, la aproximativ 200 de kilometri nord de capitala siriană Damasc, amenințând peste 60.000 de persoane și sporind temerile în privinţa distrugerea acestui patrimoniu UNESCO. De marți seara şi până acum, luptele cu armata siriană, înconjurată de jihadaşti, s-au soldat cu peste 110 de morți. Conform Organizației Siriene pentru Drepturile Omului, jihadiștii au executat 26 de civili, pentru colaborare cu regimul. Statul Islamic amenință orașul antic Palmyra, care adaposteşte ruine de o valoare inestimabila. Şeful muzeelor siriene și directorul UNESCO fac apel la comunitatea internațională.”

„Legenda Blues-ului B.B. King a murit”, mai scrie Le Monde. „Cântăreţul avea 89 de ani. A decedat în somn. A fost unul dintre cei mai mari cântăreţi de blues ai lumii.”

"Facebook zdrobeşte Google!”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

"În timp ce multe branduri îşi mută banii pe segmentul de publicitate mobilă, Facebook a continuat să strălucească deasupra restul pieței. Compania a deţine o treime din toate creșterea segmentului de publicitate digitală din SUA, pe trimestrul 1, pentru al cincea trimestrul consecutiv, scriu într-o notă analiștii Morgan Stanley. Afacerile Facebook accelerează în timp ce creșterea globală în domeniul publicităţii încetineşte."