„Băncile și alte instituții financiare din Europa sunt îşi testează sistemele interne și îşi revizuiesc planurile de urgență în contextul posibilitatății ca Grecia să părăsească uniunea monetară europeană după alegerile cheie la sfarsitul acestei luni, mai scrie Wall Street Journal.”

„Premierul grec se oferă să uşureze regimul de austeritate din ţară, pentru a face faţă provocării Syriza”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian. „Într-o mișcare de natură să surprindă creditorii internaționali care ţin o Grecie afectată de datorii pe linia de plutire, prim-ministrul Antonis Samaras a făcut în campania electorală promisiunea că va ușura politicile de austeritate cerute în schimbul ajutorului financiar. Anunţul este făcut cu două săptămâni înainte de alegerile anticipate cruciale.”

„Cum importul de inflație ne face viața mai scumpă”, titrează publicaţia germană Die Welt.

„Moneda euro scade și tot scade, iar expertii prezic un raport valutar euro – dolar de 1:1. Acest lucru are consecințe pentru consumatori. În special, în ceea ce priveşte călătoriile pe distanțe lungi, dar, de asemenea, şi bunurile de larg consum ar putea fi mai scumpe.”

„Uriaş mesaj de solidaritate la Paris, împotriva terorismului”, titrează The New York Times.

„Peste 3 milioane de oameni, cărora li s-au alăturat peste 40 de președinți și prim-miniștri din întreaga lume, au marşăluit duminică pe străzile din Paris, într-un frapant spectacol de solidaritate în Occident, cel mai mari mare de la atacurile din 11 septembrie, faţă de amenințarea extremismului islamic.”

„Terorismul: o zi istorică, dar mai există multe provocări”, citim în publicaţia Le Monde. „Mobilizarea fără precedent din 11 ianuarie a arătat capacitatea de rezistență a francezilor. Dar ceea ce poate fi adevărat impact pe termen lung? Ce provocări pot aparea în lupta împotriva terorismului?”

„Iata ce aşteptăm odată cu lansarea noului model de smartphone Samsung”, scrie portalul de ştiri american Business Insider. „Samsung are o abordare diferită odată cu lansarea produsele sale emblematice în 2015, potrivit unor surse familiare cu planurile companiei. Gigantul sud-coreean va lansa două variante emblematice ale smartphone-ului Galaxy S6, la expoziţia Mobile World Congress, în luna martie.”

Te-ar putea interesa și: