La aproape patru luni de la declanşarea serialului care a scos la iveală fapte foarte grave petrecute cu arhiva SIPA, fostul Serviciu Secret al Justiției, Evenimentul zilei cere înfi inţarea unei comisii de anchetă a Parlamentului României „în vederea clarifi cării cauzelor şi împrejurărilor care au condus la defi cienţele de manipulare a documentelor din arhiva DGPA/SIPA”.

http://evz.ro/evz-comisie-ancheta-sipa.html

 

Liceul catolic din Tg. Mureș, înființat ilegal la ordinul unui ministru PSD

Fostul ministru al Educației, Remus Pricopie este acuzat de un fost șef din Învățământ că a ordonat deschiderea unității școlare, în urma unei înțelegeri politice între PSD și UDMR. În anul alegerilor prezidențiale în care UDMR și-a arătat, fățiș, susținerea față de candidatul PSD, Victor Ponta, s-a parafat înțelegerea care a condus, astăzi, la un scandal diplomatic, alimentat de extremiștii maghiari și de oficiali de la Budapesta.

http://evz.ro/liceul-catolic-ilegal.html

 

Cum e şantajată România de Ungaria cu sprijin de la Bucureşti

Guvernul maghiar blochează aderarea României la OCDE – clubul celor mai dezvoltate economii din lume – ca răspuns la închiderea unui liceu din Târgu-Mureş. Numai că, în cazul Ungariei, vorbim de o decizie strict politică, în timp ce la Târgu-Mureş este vorba despre o hotărâre a instanţei, după ce un inspector şcolar s-a crezut ministrul Educaţiei. Iar politicienii români, în loc să urmărească interesul naţional, îşi apără interesul personal.

http://adevarul.ro/news/politica/cum-e-santajata-romania-ungaria-sprijin-bucuresti-1_59b56b855ab6550cb809874f/index.html