Revelion 2021. Aperitive rapide și delicioase pentru noaptea dintre ani

Așadar, una dintre cele mai rapide aperitive sunt ouăle umplute. Compoziția pentru umplutură poate fi în funcție de preferințe, dar de cele mai multe ori ouăle sunt umplute cu unt și muștar sau cu maioneză.

Potrivit savoriurbane.com, vei avea nevoie de 5 ouă fierte pentru umplut, 125 grame de gălbenuș (scos din ouăle fierte), alte două ouă fierte întregi, 40 grame unt moale (la temperatura camerei), 1 linguriță cu vârf de muștar (acesta poate să fie Dijon fin sau cu boabe dar se poate face și cu muștar normal), sare, piper.

Pentru decor veți avea nevoie de verdeață, felii de măsline negreu sau verzi, icre negre sau roșii, bucățele de somon afumat, fileuri de sardine din conservă sau orice vă place.

După ce aveți toate ingredientele, puneți în paharul blenderului de mână gălbenușurile fierte scoase din ouăle pentru umplut, ouăle fierte separat (întregi), muștarul și untul moale, sare și piper și se mixează totul până se obține o pastă fină.

Crema se pune la rece timp de o oră pentru ca untul să se întârească apoi se pune într-un poș și se decorează jumătățile de ou scobite cu ea. Ulterior, ouăle se ornează cu felii de măsline sau cu ce vă place vouă.

Revelion 2021. Aperitive rapide și delicioase pentru noaptea dintre ani

Pentru ouăle umplute cu maioneză veți avea nevoie de 5 ouă fierte, 125 grame gălbenuș (scos din ouăle fierte), 125 grame maioneză simplă de casă (nediluată cu smântână sau iaurt), sare, piper negru proaspăt măcinat.

Pentru decor puteți opta pentru aceleași ingrediente ca la ouăle umplute cu unt și muștar.

În prima etapă a rețetei se face maioneza dintr-un gălbenuș crud, o linguriță și jumătate de muștar și circa 75 mililitri de ulei de floarea soarelui asezonată cu sare. Apoi, se amestecă gălbenușurile fierte și pasate (scoase din ouă) cu maioneza. Ulterior se umple jumătățile de ou și se ornează cum vă place.

Ruladă din jambon cu cremă de brânză și ardei colorați

Rulada de jambon cu cremă de brânză este un alt aperitiv care se poate face extrem de repede și este și gustoasă. Pentru această rețetă vei avea nevoie de 6-7 felii (aproximativ 1 pachet de 100 de grame) de jambon crud uscat, 200 grame de brânză de vaci (dulce, grasă), 200 grame brânză burduf picantă (sau frământată), o ceapă veche medie albă sau roșie, o jumătate de ardei roșu, verde și galben.

Se pregătesc toate ingredientele și apoi se prepară crema prin amestecarea celor două feluri de brânză în castron, apoi se taie ceapa și se adaugă împreună cu untul moale. Dacă doriți puteți adăuga în compoziție și verdețuri. După se taie ardeii colorați pe lung în baghete subțiri de circa 0,5 cm grosime.

Revelion 2021. Aperitive rapide și delicioase pentru noaptea dintre ani

Trecem la jambon care se etalează pe o folie alimentară de plastic, astfel încât să se suprapună un centimetru apoi se întinde toată crema de brânză în strat egal, lăsând o margine liberă de 1-2 centimetri sus și se aranjează fâșiile de ardei colorați pe lung. Ulterior, se rulează cu grijă și se obține o ruladă aperitiv cu șuncă și brânză.

Se înfoliază și se bagă la rece timp de două ore pentru ca untul din crema de brânză să se întărească și să se poată felia mai ușor rulada. Sursa anterior menționată precizează că aperitivele înfoliate se păstra la frigider pentru 4-5 zile și se feliază la nevoie.

Revelion 2021. Aperitive rapide și delicioase pentru noaptea dintre ani