Dacă anul acesta doriți să evitați aglomerația din cofetării și să vă bucurați de o cină romantică sau să renunțați la banalele cutii de bomboane, încercați să pregătiți partenerului sau celor apropiați un desert special, încercați acest desert.

Culoarea, gustul și aroma îi vor impresiona.

Tort Red Velvet. Obligatoriu: făină albă și ciocolată neagră

Cel mai important, este că tortul Red Velvet are un gust perceptibil de ciocolată. Nimic nu se aseamănă cu intensitatea amară a ciocolatei negre. Ciocolata neîndulcită se dovedește a fi un ingredient forte pentru că untul de cacao din ciocolată face tortul foarte moale.

De asemenea, făina albă este un alt ingredient necesar. Într-o prăjitură moale și fragedă ca aceasta, care cuprinde o cantitate mai mare de zahăr decât făina, doar făina albă poate absorbi și rezista umidității.

Cu alt tip de făină, tortul Red Velvet va deveni cauciucat.

Acest site vă explică cum se face rețeta delicioasă de tort Red Velvet.

Ingrediente necesare

  • făină albă 165g
  • sare 1g
  • unt de minim 82% grăsime 90g
  • zahăr 265g (200g zahăr tos / 65g zahăr pudră)
  • 2 ouă
  • un plic zahăr vanilat
  • iaurt 160g
  • colorant alimentar roșu
  • bicarbonat 2g
  • oțet 2ml
  • cremă mascarpone 140g
  • cremă de brânză 150g
  • frișcă 230g
  • Zmeură (congelată) 130g

Cum se prepară

Blatul

Se lasă untul la temperatura camerei până se înmoaie, apoi se spumează împreună cu zahărul tos și vanilia, 8-9 minute cu mixerul la viteză mare, până obținem o spumă. Se adaugă pe rând ouăle. Înainte de a le adăuga, bateți pe rând fiecare ou, ca pentru omletă.

Iaurtul, colorantul și bicarbonatul stins cu oțet sau cu lapte se amestecă bine și se adaugă în untul spumat. Apoi se adaugă sarea și făina. Se coace la 150 grade Celsius, timp de 30-40 minute.

Crema

Crema de brânză, crema mascarpone (la temperature camerei), zahărul pudră și vanilia se amestecă până obținem o spumă în care nu se mai simt granulele de zahăr.

Se adaugă treptat frisca bătută și se amestecă ușor până se obține o cremă omogenă. Lăsați crema la rece.

Dupa ce blatul s-a racit se taie partea crocantă de deasupra (aceasta se va sfărâmița și se va folosi la decor), apoi se taie blatul în trei părți egale. Se umple cu cremă și zmeură.

Se decorează cu firimituri din blat.

Se lasă la frigider cel puțin 5 ore.