Populația din Asia nu este singura care mănâncă orez cu plăcere, chiar și europenii apreciază enorm acest produs alimentar. Fie că vorbim despre orez cu carne, pilaf de orez cu legume sau orez cu lapte și dulceață, un lucru este cert: tuturor ne place să îl mâncăm. Însă câți dintre noi știu să-l și prepare corect? Dacă vrei să știi care este secretul unui orez cu lapte, gustos și cremos, atunci urmează regulile următoare.

Secretul orezului cu lapte

Rețeta este simplă și rapid de preparat, așa că nu trebuie să te îngrijorezi dacă ești un novice în bucătărie. Te vei descurca singur/ă cu acest desert, iar gustul final va surprinde gospodina familiei.

Spală orezul, apoi pune-l într-o oală mică, alături de două linguri de zahăr și lapte de la 3,5% grăsime în sus. Amestecă ca să se ducă la fund toate boabele de orez, după care pornește focul mic. Amestecă continuu până se umflă orezul. Dacă observi că laptele dă în clocot, amestecă doar la suprafață. Îți poți da seama dacă orezul s-a fiert încercând boabele de la suprafață. După ce s-a fiert orezul, pune un pliculeț de zahăr vanilat și amestecă și gata, tot ce trebuie să faci este să aștepți ca orezul să se răcească puțin, să iei borcanul cu dulceață din dulap, iar desertul tău este gata.

Alte rețete simple și sănătoase

Orezul cu lapte și dulceață este un desert ideal pentru persoanele care nu doresc să-și saboteze silueta pentru petrecerea de Revelion. Dacă dorești să încerci și alte experimente în bucătărie, îți recomandăm să gătești și:

– mere coapte umplute cu fulgi de ovăz și scorțișoară;

– dovleac copt;

– fructe uscate: prune, curmale, stafide;

clătite cu dulceață;

– fursecuri de ovăz;

– bomboane cu fructe uscate și nucă de cocos;

– fidea cu lapte și gem de căpșuni;

– compot de cireșe, struguri, pere, gutui sau mere;

– budincă de cereale cu măr ras deasupra;