Restricții pe bandă rulantă în acest oraș! Oamenii nevaccinați nu vor mai avea voie să intre aproape nicăieri. Se aplică din 15 noiembrie

Doar persoanele care au fost vaccinate cu schema completă şi cele care pot dovedi că s-au vindecat de această boală pot avea acces în spaţii de agrement şi alte locuri, în conformitate cu noile restricții anti-COVID, potrivit informațiilor transmise de afp.com

Această decizie a fost luată ca urmare a „numărului crescut de cazuri de coronavirus” şi a „presiunii în creştere asupra unităţilor de terapie intensivă”, a explicat, într-un comunicat, Senatul din Berlin.

Companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă

Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi. Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, un test negativ fiind suficient pentru aceştia.

Simultan, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal. Măsurile anunţate de Senatul din Berlin sunt printre cele mai severe luate vreodată în Germania, care a doborât în mod repetat în ultimele zile recordul de noi infecţii zilnice cu coronavirus. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), această ţară a înregistrat miercuri aproape 40.000 de noi cazuri, un record absolut.

Vaccinarea obligatorie, contestată de premierul celui mai populat land din Germania

În acest context, amintim că premierul din Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land din Germania, a vorbit despre vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, punctând că este împotriva măsurii respective.

Declarația acestuia a fost făcută în contextul în care Germania se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19, conform informațiilor transmise de dpa-international.com. Astfel, Hendrik Wuest a declarat joi la postul de radio WDR5 că, în fiecare zi, câteva mii de persoane se vaccinează pentru prima dată, lucru care arată că argumentele în favoarea vaccinării încă funcţionează.

Oficialul a precizat că nu crede că fiecare persoană care nu a fost încă vaccinată este un opozant fervent al vaccinării şi că nu vrea să sperie acest grup „trântindu-i în faţă o obligaţie de vaccinare”.

„Ar trebui să folosim poliţia pentru a forţa oamenii să se vaccineze?”, spune premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hendrik Wuest.