Se cere autorizarea de urgență a medicamentelor pentru tratarea COVID. AUR tocmai a depus un proiect de lege în Parlament

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus în Parlament un proiect de lege pentru instituirea unei proceduri de autorizare în regim de urgență a medicamentelor indicate în protocolul de tratament al bolii COVID-19, astfel încât acestea să poată fi introduse pe piață.

Deputatul George Simion, co-președintele AUR, a precizat în comunicatul de presă că proiectul de lege depus în Parlament a fost la inițiativa specialiștilor partidului. În plus, acesta a mai spus că proiectul de lege a fost depus pentru reglementarea unei proceduri de autorizare rapidă a medicamentelor pentru tratarea coronavirusului.

„La inițiativa specialiștilor noștri, doctorii Sorin Muncaciu și Silviu-Titus Păunescu, am depus un proiect de lege pentru reglementarea unei proceduri de autorizare rapidă a acestor medicamente, care sunt, în fapt, utilizate în prima linie, alături de vaccinuri aprobate în regim de urgență de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). În momentul de față, medicamentele, cum ar fi cele antivirale, pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie și îndelungate în fața Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, procedură incompatibilă cu nevoia societății românești de a asigura prezența pe piață a acestor tratamente în regim de urgență”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Claudiu Târziu: Se impunea luarea unor măsuri

Senatorul Claudiu Târziu, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor a precizat că era necesară luarea unor măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirusul. Acesta mai spune că este important ca medicamentele folosite pentru a trata această boală să fie introduse pe piața românească și să fie administrate cât mai devreme în evoluția bolii.

„Se impune luarea unor măsuri urgente pentru combaterea pandemiei cauzate de noul coronavirus, prin reglementarea unei astfel de proceduri. Este necesar ca medicamentele să poată fi introduse pe piața românească și administrate cât mai devreme în evoluția bolii, la recomandarea medicilor, cu scopul de a reduce riscul de deces al pacienților și de a le îmbunătăți șansele de recuperare post-COVID. Facem apel la toți colegii noștri parlamentari să susțină inițiativa, ca să o putem adopta cât mai repede, în interesul societății românești”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.