Românii sunt obligați să intre în carantină. Este vorba de cei care locuiesc în comuna Şeica Mare din judeţul Sibiu. În această zonă a țării COVID a explodat. Rata de infectare era sâmbătă 10,60 la mie, iar a doua zi, duminică a ajuns la 11,15 la mie. Din acest motiv, comuna a fost plasată în carantină până în 26 septembrie.

”Astăzi, 12 Septembrie a.c. a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 59 privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Şeica Mică, judeţul Sibiu, începând cu data de 13.09.2021 ora 00:00, până în 26.09.2021, ora 23:59”, a transmis, duminică, Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, rata de infectare era, sâmbătă, 10,60 la mie, iar duminică a ajuns la 11,15 la mie.

Este prima localitate din judeţul Sibiu plasată în carantină în valul patru al pandemiei.

Restricții noi și în Satu Mare

În paralel, șapte localități din județul Satu Mare au intrat și ele în carantină pentru 14 zile. Rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Ca urmare a măsurilor de carantină, se vor impune noi restricții. Este vorba inclusiv de școală online pentru mii de elevi. Potrivit ultimelor date, nunțile cu peste 1000 de invitați au fost cauza principală a răspândirii virusului.

Comunele vizate de intrarea în carantină sunt Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

„Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, a comentat prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

În Călinești-Oaș și în cele șase comune din apropiere nimeni nu va mai putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere. În unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit deja 10 cazuri la mie.