După ce ieri comisiile de specialitate au decis revocarea preşedintelui CSA, astăzi, plenurile reunite au confirmat decizia. Constantin Buzoianu a stat un singur an la conducerea CSA. În câteva minute revenim cu amănunte despre activitatea controversatului fost preşedinte al supraveghetorului pieţei asigurărilor.  
Supraveghetorul-poliţist. Scandal încă de la început

Constantin Buzoianu a creat valuri în piaţa asigurărilor încă de la numirea sa de către Parlament pe data de 27 septembrie 2011. Fostul preşedinte al CSA a fost susţinut de către PDL iar numirea sa a fost surprinzătoare în condiţiile în care el era în cărţi pentru funcţia de vicepreşedinte al CSA pe care o mai ocupase şi până în 2011. Numele său a fost ridicat pe tapet în ultimul moment. Buzoianu este absolvent al Facultatii de Economia Industriei – ASE Bucuresti, iar printre functiile ocupate de catre acesta se numara cele de consilier al presedintelui companiei Omniasig, director general al Directiei Generale de Pasapoarte, Politie de Frontiera si Straini sau director al IPJ Constanta. Acesta ocupa din 2006 postul de vicepresedinte CSA.

De ce a fost revocat şi cum se apără Buzoianu

În informarea pe care a emis-o în urma audierii lui Buzoianu, comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor îl acuză pe fostul preşedinte al CSA de “ exercitarea ineficientă a activităţii de supraveghere”, “supravegherea defectuoasă a entităţilor de pe piaţa asigurărilor” sau “ lipsa consultării asociaţiilor profesionale ale operatorilor din asigurări”.

În acelaşi timp, deputaţii l-au suspectat pe Buzoianu de incompatibilitate cu funcţia de preşedinte al CSA în condiţiile în care fiul său ar fi făcut afaceri cu firme de asigurări. Fiul lui Buzoianu a negat informaţia. Pe de altă parte ptreşedintele revocat al CSA spune că totul i se trage de la măsurile pe care le-a luat împotriva intereselor anumitor societăţi de asigurare.”Mi-au investigat tot trecutul, familia şi prezentul şi acum vor să-mi hotărască şi viitorul. Mi-au scris şi pe casă, pe garduri. Am deranjat un sistem de lucru incorect care s-a dezvoltat şi încearcă să se menţină în piaţa asigurărilor faţă de unele societăţi", a spus Buzoianu într-un interviu pentru Hotnews.