„Primul weekend în care cumpărătorii au beneficiat de deschiderea magazinului H&M în Shopping City Sibiu a consacrat noi standarde privind lansările viitoare ale unor retaileri ancoră: traficul de vizitatori a fost cu peste 50% mai mare, iar vânzările au crescut, ca medie generală, cu 30% per ansamblul centrului comercial, comparativ cu alte intervale de timp similare”, a declarat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), cel mai mare proprietar de centre comerciale din România.

Noul magazin H&M din Shopping City Sibiu este cel de-al 17-lea deschis în România de retailerul suedez şi are o suprafaţă de 1.554 mp. În ziua inaugurării, aproape 1.000 de persoane au aşteptat deschiderea magazinului, într-o mulţime întinsă pe câteva zeci de metri. Magazinul H&M din Sibiu are 20 de angajaţi, iar managementul a fost promovat din interiorul companiei, astfel încât membrii echipei de conducere au fost relocaţi în Sibiu.

Shopping City Sibiu are o suprafaţă închiriabilă de 80.000 mp, fiind cel de-al treilea parc de retail din România şi cel mai mare parc comercial din afara Bucureştiului, singurul proiect care include două hipermarketuri în aceeaşi parcare (Carrefour şi Real).

După ce, în august anul trecut, fondul de investiţii imobiliare Argo Real Estate a preluat parcurile de retail Era Shopping Park din Iaşi şi Oradea a trecut în fruntea celor mai mari proprietari de spaţii comerciale din România. Cele patru proiecte ale investitorului: Era Shopping Park Iaşi şi Oradea, Shopping City Sibiu şi Suceava au o suprafaţa închiriabilă cumulată de circa 300.000 mp.