Republica Moldova vrea să combată corupția pe modelul României. Dorește o agenție ca DNA

În cadrul unui interviu oferit pentru Adevărul.ro, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a vorbit despre relațiile de viitor cu România. Acesta a precizat că relațiile dintre cele două țări se află în ce mai înalt punct de dezvoltare de la Independență încoace.

Acesta a mai spus că Republica Moldova se pregătește pentru procesul de integrare europeană, subliniind că la București există parteneri de nădejde care sunt gata să ajute Republica Moldova în acest demers.

”Consider că ne aflăm în cel mai înalt punct de dezvoltare al relaţiilor bilaterale moldo-române de la Independenţă încoace. La Chişinău acum există o guvernare pentru care procesul de integrare europeană este unul din principalele obiective, iar la Bucureşti avem parteneri de nădejde care sunt gata să ne ajute în acest parcurs.”, spune acesta.

”Contăm pe expertiza României”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a mai spus că țara sa are toată deschiderea și tot sprijinul statului român pentru procesul de integrare în Uniunea Europeană.

”Avem toată deschiderea, avem tot sprijinul politic, moral şi logistic al statului român în procesul de integrare în Uniunea Europeană şi vom beneficia cu gratitudine de el.”, spune acesta.

Igor Grosu a vorbit și despre lupta anti-corupție, declarând pentru sursa anterior citată că Republica Moldova contează foarte multe pe expertiza României în reforma justiției. Mai mult decât atât, președintele Parlamentului Republicii Moldova spune că dorește să formeze o instituție precum Direcția Națională Anticorupție (DNA).

”Contăm foarte mult şi pe expertiza României în reformarea justiţiei şi ne dorim să combatem corupţia pe model românesc prin crearea unei agenţii anti-corupţie pe model DNA.”, spune acesta.

 

Sursă foto: Dreamstime