Cabinetul Chicu este acuzat că „a eşuat lamentabil” în gestionarea pandemiei şi crizei economice. Semnatarii susțin că „orice zi în plus în care acest guvern este în funcţie înseamnă mai puţine şanse pentru rezolvarea crizei sanitare, economice şi sociale în care se adânceşte Republica Moldova”.

„Administrarea dezastruoasă a treburilor statului de către acest guvern este cea mai evidentă în două domenii-cheie: sănătate şi economie”, este scris în moţiune, conform agerpres.ro

Urmează să fie examinată în plenul Parlamentului

Moţiunea a fost semnată de 34 de deputaţi şi ar urma să fie examinată săptămâna viitoare în plenul Parlamentului.

De asemenea, în luna iulie Parlamentul Republicii Moldova a mai examinat o moţiune de cenzură, însă aceasta nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Conform Regulamentului Parlamentului Republicii Moldova, moţiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate guvernului la învestitură. Aceasta poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor aleşi. Moţiunea de cenzură se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii şi se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. În cazul în care moţiunea de cenzură este respinsă, deputaţii care au semnat-o nu pot iniţia în cadrul aceleiaşi sesiuni o nouă moţiune pe acelaşi motiv. În cazul adoptării moţiunii de cenzură, primul-ministru trebuie să prezinte, în termen de cel mult trei zile, presedintelui Republicii Moldova demisia guvernului.

Klaus Iohannis va efectua o vizită în Republica Moldova

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informează că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la finalul lunii decembrie.

„După cinci ani de la ultima vizită a Preşedintelui României în Republica Moldova, vizita Preşedintelui Klaus Iohannis de la sfârşitul acestui an este o vizită importantă pentru ţara noastră şi sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată şi productivă între ţările noastre”, scrie Maia Sandu.