Complet greșit! Cercetările arată că îndulcitorii din sucurile dietetice ar putea, de fapt, să ne provoace mai multă foame.

Dacă până acum ați consumat sucuri dietetice în timp ce țineați cură de slăbire ar fi bine să ziceți „pas”. Nu doar că nu vă ajută, ba chiar pot da senzația aceea nedorită de foame. Un studiu recent publicat în revista de specialitate JAMA Network Open a constatat că îndulcitorul folosit la băuturile răcoritoare dietetice poate crește pofta de mâncare, potrivit site-ului Fitandwell.

De altfel, acest îndulcitor, cunoscut sub numele de sucraloză, este ingredientul utilizat pentru ca gustul să fie la fel de dulce și satisfăcător ca al băuturilor carbogazoase obișnuite.

Femeile și persoanele obeze au avut tendința să mănânce mai mult după ce au băut băuturi cu îndulcitor artificial

Un număr de 74 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care aveau o greutate corporală stabilă, au fost analizați în acest studiu. Fiecare a consumat atât sucuri carbogazoase cu sucraloză, cât și sucuri cu zahăr. După colectarea datelor pe baza unor RMN-uri, a probelor lor de sânge și a cantității de alimente mîncate de subiecți, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile și persoanele obeze au avut tendința să mănânce mai mult după ce au băut băuturi cu îndulcitor artificial.

Acest lucru este asociat cu sistemul de recompensă a creierului. Acest termen se referă la sentimentul fals de foame experimentat după ce s-a consumat doza preferată de suc dietetic. ”Pentru aceste grupuri, consumul de băuturi îndulcite artificial poate păcăli creierul, care începe să simtă foame, ceea ce poate duce la consumul mai multor calorii”, spune Kathleen Page, autoarea studiului.