Carnea de pui, mezelurile, laptele de vacă şi soia sunt produsele alimentare pe care trebuie să le evităm!

Specialiștii medicali au explicat că acestea sunt pline cu hormoni feminini care grăbesc dezvoltarea copiilor noștri. Fetele intră devreme la pubertate, iar băieţilor le cresc sâni.

„Sexualizarea, fizică şi comportamentală, se termină în viaţa intrauterină. După naştere, o lungă perioadă de timp nu se mai întâmplă nimic. Începând cu pubertatea – 10 ani, în cazul fetelor şi 12-13 ani, în cazul băieţilor – organismul începe să fie agresat de hormoni”, a spus prof. dr. Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Bucureşti.

Carnea de pui, pericol pentru sănătatea băieților!

Prof. Dr. Constantin Dumitrache a analizat fenomenul respectiv și a concluzionat că „răul” este cauzat de carnea de pui transportată din SUA.

Acesta a explicat că există două situaţii când estrogenul (hormonul sexual feminin) se acumulează în exces: fie când o persoană suferă de o tumoare anume, fie când  oamenii mănâncă produse alimentare cu substanţe chimice asemănătoare estrogenilor sau chimicale care stimulează secreţia hormonului sexual feminin.

În prezent, principala sursă de hormoni feminini este carnea de la animale de fermă și laptele de vacă natural.

Experții medicali au explicat că glandele mamare încep să crească necontrolat când băieții au o cantitatea mare de estrogen în corp, depășind testosteronul (hormonul sexual masculin).

„Vin micuţi cu criză genitală, care constă în inflamarea glandelor mamare şi chiar secreţia unui lichid. Dacă acum cinci ani exista un caz la câteva luni, acum există şi 5-6 pe lună”, a explicat Luiza Vitan, endocrinolog pediatru.

Pubertatea copiilor

Pubertatea este perioada în care au loc toate transformările specifice sexelor, inclusiv dezvoltarea glandelor mamare.

„Şi băieţii, şi fetele au muguri mamari. La pubertate, la fete încep să evolueze, pe când la bărbaţi rămân acolo. Dacă se inversează raportul testosteron-estrogen, apar tulburări, mai ales la băieţi şi bărbaţi tineri”, a explicat prof. dr. Constantin Dumitrache.

Soluția pentru băieții cu sâni mari

Conform doctorulzilei.ro, sânii revin la forma normală după câteva săptămâni sau chiar luni de la eliminarea puiului din alimentaţia zilnică.