Producatorul auto francez Renault va inchide de la inceputul saptamanii viitoare majoritatea uzinelor din Franta pe o perioada de una sau doua saptamani. Anuntul a fost facut de catre un reprezentant al sindicatului muncitorilor.

„Aproape toate uzinele vor fi inchise pentru una sau doua saptamani, poate chiar mai mul”, a declarat Fabien Gache, reprezentant al grupului sindical CGT. „Se va incepe cu uzina de la Mans, care va fi inchisa pentru 15 zile, pentru ca apoi sa fie inchisa cea din Flins, tot pentru 15 zile”, a mai adaugat Gache.

La uzinele din Cleon productia va fi suspendata o saptamana, in timp ce la Sandouville se va lucra doar intr-un schimb pana la sfarsitul anului, a mai precizat oficialul companiei.

Renault a mai anuntat ca va reduce productia cu 20% in cel de-al patrulea trimestru al anului. Compania a mai anuntat recent ca va disponibiliza 6.000 de angajati in Europa, dintre care 4.900 in Franta.

Afaceri in scadere in al treilea trimestru

Grupul francez a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului in curs o scadere de 2,2% a cifrei de afaceri, pana la 9,1 miliarde de euro. Pentru primele noua luni ale anului, compania a inregistrat o majorare a afacerilor cu 0,9%, de peste 39 miliarde de euro.

In ceea ce priveste piata auto din Europa, oficialii Renault sunt de parere ca aceasta ar putea scadea cu 8% in acest an, fata de nivelul din 2007. In plus insa, pietele emergente vor inregistrat o majorare a pietei auto.

Pentru intreg anul 2008 Renault mizeaza pe o marja operationala intre 2,5% si 3%.