"Statul va trebui să înţeleagă că numirea unor directori pe bază de carnet politic nu va duce la perfomanţe în societăţile pe care le administrează. În aceste societăţi, conducerea trebuie să fie una pe bază de profesionişti, de oameni integri, morali, care să facă perfomanţă. În România, mai sunt sub 1000 de firme unde statul mai este acţionar majoritar, dacă va respecta aceste criterii, aceste societăţi vor merge bine şi vor face perfomanţe", a precizat Borza. 

Acesta spune că, în 2-3 ani, va da înapoi proprietarului, Consiliul Judeţean Vâlcea, un CET Govora profitabil. 

"Ne vom ocupa de efectul căpuşării, vom vedea ce a dus la insolvenţă, poate management defectuos, licitaţii mai puţin transparente. Vom face restructurări de personal, vom vedea unde sunt pierderile. Vom asigura o transparenţă totală şi o disponibilitate de dialog. Nu avem pe nimeni de menajat. Ca şi în cazul Hidroelectrica, societate care azi este una din cele mai profitabile de pe piaţă, deşi în 2012 avea grave probleme", a mai spus administratorul judiciar al CET Govora. 

CET Govora a intrat la începutul acestei săptămâni în procedură de insolvenţă, în urma datoriilor acumulate şi ale pierderilor înregistrate în ultimii ani. Administrator judiciar a fost desemnată firma Euro Insol, condusă de Remus Borza. 

În Râmnicu Vâlcea, CET Govora este al doilea mare agent economic care a intrat în insolvenţă după Oltchim, care se află în această procedură din ianuarie 2013.

AGERPRES