"Sunt mulţi ciocoi în Ţara Românească şi, din păcate, cei mai mulţi sunt în instituţia pe care dumneavoastră o conduceţi. Mă îngrijorează faptul că Ministerul Afacerilor Interne are una dintre cele mai mari alocări bugetare – 11,2 miliarde de lei şi la rectificare acum în septembrie am mai dat vreo 10 miliarde – în primul rând le-am luat de la investiţii, în special de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării ca să le dăm în salarii la MAI, unde aţi avut cea mai mare alocare.  Vă plângeaţi că funcţionează astăzi cu 27.000 de posturi mai puţin decât cele 150.000 pe care le aveţi în organigramă. Vă reamintesc că în 2004, pe vremea unei guvernări tot a PSD, şi probabil că a fost una dintre cele mai bune din istoria post decembristă, MAI funcţiona cu 50.000 de funcţionari mai puţin şi probabil funcţiona mai bine, iar la vremea respectivă în România trăiau cu vreo 2,3 milioane de români mai mult, care ulterior au luat calea pribegiei", a declarat Borza la dezbaterea "Ora guvernului", la care a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan. 

El s-a declarat îngrijorat şi consideră că şi reprezentanţii MAI ar trebui să fie îngrijoraţi de faptul că sunt peste 600.000 de dosare penale cu autori necunoscuţi, multe fiind violuri, tâlhării, furturi şi chiar crime. 

"În egală măsură mă îngrijorează prostul management al resursei umane care consideraţi că e puţină.  Sunt foarte multe direcţii supradimensionate, excedentare de personal.  În mijloacele de transport în comun unde românii sunt buzunăriţi în fiecare zi, la nivelul comunelor şi micilor oraşe – aici cred că ar trebui să interveniţi dumneavoastră.  Salariul minim la nivel de instituţie e de 3,7 ori mai mare decât salariul minim pe economie, e o maximă imoralitate, nu sunteţi dumneavoastră de vină.  Această imoralitate ne este în egală măsură imputabilă tuturor pentru că am generat astfel de categorii privilegiate.  Nu mai vorbesc de această inechitate flagrantă, de a cumula pensia cu salariul", a mai spus Remus Borza. 

AGERPRES