Deși o găsim aproape în orice bucătărie din România, puține persoane știu că drojdia de bere conține un complex de vitamine B, vitamina D, vitamina E, plus 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, plus 18 minerale esenţiale corpului uman, precum calciu, magneziu şi fosfor.

Pe scurt, alimentul pe care l-ai subestimat adesea, neînțelegând de ce mama ta îl cumpără mereu, este sănătătate curată!

În plus, specialiştii medicali susțin că anumite specii de drojdie sunt utilizate ca probiotice, acţionând ca nişte bacterii bune asupra florei intestinale.

Befeciile drojdiei de bere. Secretul sănătății e chiar în bucătăria ta

Drojdia de bere conţine doi carbohidraţi principali, care protejează organismul uman de diverse infecţii. În plus, drojdia de bere împiedică bacteriile patogene să se aşeze pe mucoasa intestinelor.

De asemenea, beta-glucanul din ea reduce nivelul colesterolului rău.

În plus, terapia cu drojdia de bere are un efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi anumite tulburări psihice. Astfel că persoanele agitate din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, a crize energetice sau a crizei financiare pot încerca acasă terapia cu drojdie de bere.

De altfel, oamenii care consumă regulat drojdie de bere au un nivel normal al glucozei în sânge.

Totodată, drojdia de bere este plină de fier, fiind indicate persoanelor anemice.

De asemenea, drojdia de bere încetineşte procesul de îmbătrânire, așa că doamnele și domnișoarele pot consuma cu încredere acest produs alimentar.

Dacă totuși nu te-am convins, îți recomandăm sângele verde. Stai liniștit/ă, nu trebuie să apelezi la donatori străini pentru „sângele verde”. Această denumire haioasă se referă la un suc natural, care are proprietatea de a purifica sângele de toxine, datorită substanțelor chimice cu efect detoxifiant.

Cum prepari de fapt „sângele verde” acasă? Remediul de la Mama Natură

„Sângele verde” este denumirea atipică pentru sucul din iarnă de grâu. Deși puține persoane cunosc informații despre iarba de grâu, această plantă este ideală într-o cură de detoxifiere.

Iarba de grâu poate fi crescută acasă, într-un ghiveci, sau poate fi cumpărată din magazinele naturiste, unde se găsește sub formă de pudră sau capsule. Sucul din iarbă de grâu are un gust intens, așa că putem adăuga puțină zeamă de lămâie, miere de albine, castravete sau fructe.

Dacă intenționezi să începi o dietă de detoxifiere pentru primăvară, după o iarnă întreagă în care ai mâncat tobă, cârnați, șorici și caltaboș, te sfătuim să alegi sucul din iarbă de grâu, beneficiile sale asupra organismului uman sunt nenumărate.

Sucul din iarbă de grâu: secretul sănătății! E ideal pentru detoxifiere

Iarba de grâu este o sursă bogată în enzime, aminoacizi și antioxidanți puternici. De altfel, ea conține vitaminele A, C, E, K, fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, glutation (un antioxidant important pentru creier), potrivit Ce se-ntâmplă doctore?.

Astfel că, planta minune are efecte imediate asupra organismului nostru, precum:

– scade colesterolul rău din sânge și crește nivelul de colesterol bun HDL;

– ameliorează inflamațiile; (100 ml de suc din iarbă de grâu zilnic poate ameliora inflamațiile intestinale. De asemenea, clorofila din suc poate preveni apariția inflamațiilor.)

– ideal pentru persoanele care vor să slăbească; (sucul din iarbă de grâu reduce pofta de mâncare, astfel putem pierde rapid kilogramele nedorite. Ticaloidele, subtațe chimice din iarba de grâu, oferă senzație de sațietate.)

– reglează glicemia; (un pahar cu suc din iarbă de grâu reglează cantitatea de zahăr din sânge, însă persoanele diabetic trebuie să discute cu medicul de familie înainte de a bea așa ceva)

– ajută ficatul să elimine toxinele acumulate;

– previne constipația, balonarea, gazele intestinale și disconfortul abdominal;

Posibile efecte adverse ale sucului din iarbă de grâu

Nu trebuie să abuzăm de acest suc de detoxifiere deoarece poate cauza dureri de cap, greață, diaree și dureri abdominale.

Femeile însărcinate și mamele care alăptează NU au voie să bea suc din iarbă de grâu FĂRĂ să ceară sfatul medicului de familie.