Cercetătorii susțin că persoanele cu grupa de sânge AB sunt printre cele mai inteligente, cu performanțe intelectuale mult mai mari decât ale oamenilor cu orice altă grupă de sânge, scrie Janetpanic.

Interesul special al japonezilor pentru grupele de sânge pornește de la ideea că sângele unei persoane ajută la definirea personalității ei. Se pare că există trăsături de personalitate pentru fiecare grupă de sânge. Mai mult, grupele sanguine îi fac pe japonezi să se gândească dacă se potrivesc sau nu cu o anumită persoană, atunci când încep o relație.

Înteresul niponilor pentru grupele de sânge este atât de mare, încât, în anii din urmă, în Japonia, s-au vândut milioane de cărți referitoare la legătura dintre grupele sanguine și personalitate. Chiar dacă dovezi știintifice clare nu prea există, oamenii tind să creadă tot mai mult în aceste teorii.

Ce se spune despre cei cu grupa sanguină A

Grupa de sânge A este cea mai veche și a existat înainte ca specia umană să evolueze. De asemenea, se crede că tipul B își are originea în urmă cu aproximativ 3,5 milioane de ani, dintr-o mutație genetică, care a modificat unul dintre zaharurile care se află pe suprafața celulelor roșii din sânge. Despre persoanele cu grupa sanguină A se spune că sunt foarte empatice și au o mai mare capacitate de a înțelege și de a accepta opiniile celor din jur.

Grupa de sânge AB, cel mai mare IQ dintre toate cele patru tipuri de sânge

Conform cercetărilor, AB este cea mai rară grupă sanguină din lume. Ea este și un receptor univesal, ceea ce înseamnă că cei care au această grupă de sânge pot primi sânge de la orice altă grupă.

Există o corelație între inteligență și grupa sanguină

Potrivit unui studiu realizat de AcademicresearchJournals, există o corelație între inteligență și grupa sanguină. Studiul arată că, dacă aveți copii cu grupa sanguină AB, aceștia vor fi onești și echilibrați,  extrem de flexibili în gândire și care se pot adapta foarte ușor. Cei cu grupa de sânge AB au, de asemenea, cel mai mare IQ dintre toate cele patru tipuri de grupe de sânge.

Cei cu grupa de sânge 0 au o memorie foarte bună

De asemenea, se pare că cei cu grupa de sânge 0 au un IQ puțin mai mic decât cei din grupa AB, dar au și propriile atu-uri, memoria foarte bună fiind unul dintre acestea. Încrucișarea genetică simplă este necesară pentru a determina dacă puteți da naștere unui copil care va avea grupa sanguină AB. Dacă aveți grupa sanguină A, orientați-vă spre un partener care are grupa sanguină AB. Veți avea copii care vor avea grupa sanguină AB,A sau B.

De menționat că puteți avea copii inteligenți și cu alte grupe de sânge, însă cercetările arată că majoritatea geniilor au grupa de sânge AB.