Imaginile revoltătoare ale zilei vin din Mamaia. Zona Cazinoului din staţiunea de pe litoral era arhiplină, românii bucurându-se la malul mării de weekend-ul călduros.

Însă în imagini putem vedea cum zeci de persoane s-au prins într-o horă uriaşă, în faţa unei terase din care răsuna muzică de petrecere.

Oamenii s-au prins de mâini în hora uriaşă şi, evident, nu respectă distanţarea socială. Ei stau foarte aproape unii de alţii şi aproape niciunul nu poartă o mască de protecţie.

Mai mult, în zonă nu se observă forţe de ordine care să intervină şi să oprească această manifestare sau să-i amendeze pe cei implicaţi pentru nerespectarea măsurilor de distanţare socială impuse de starea de alertă.

Tot sâmbătă, a fost confirmat primul caz de COVID-19 în rândul angajaților sezonieri de pe litoral, mai transmite Antena 3. Este vorba despre angajata unei terase din Vama Veche. Femeia este din București și lucra ca barman în stațiunea renumită pentru petrecerile sale. După ce acest caz a fost confirmat în Vama Veche, polițiștii au mers la fața locului și i-au cerut proprietarului să închidă terasa și să-și trimită angajații în izolare pentru 14 zile.

De la debutul pandemiei de coronavirus în România, la Constanţa au fost confirmate 352 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 313 de persoane s-au vindecat, însă au fost înregistrate şi 19 decese.