Se pare că Regina Elisabeta a II-a are o adevărată slăbiciune pentru un anumit tip de desert, o prăjitură pe care nu o refuză niciodată. Cel puțin așa susține bucătarul reginei, chef Darren McGrady.

El spune că pregătește acest tip de desert de multă vreme și este uimit că Regina nu doar că nu l-a refuzat vreodată, dar întotdeauna îl consumă până la ultima firimitură.

Majestatea Sa preferă să savureze desertul de regulă la ceaiul de după-amiază, spune McGrady, iar prăjitura aceasta este solicitată mai mereu în sala unde se ia cina și niciodată nu este returnată.

Mai mult decât atât, ”dacă mai rămâne prajitură când o solicită la Palatul Buckingham, iar ea se întoarce la castelul Windsor, nu o lasă acolo, o ia cu ea pe drum”, arată McGrady, citat de presa internațională.

”Nu de puține ori am călătorit cu trenul alături de Regină, transportând cu mine, pe genunchi, bucata de prajitură rămasă, învelită in staniol”, insistă specialistul

Salamul de biscuiți, căci despre el este vorba, are la bază ciocolata neagră și o textură de biscuiți, pe care Regina pur și simplu o adoră.