Regele Charles petrece încă o noapte în spital, înainte de externare

De vineri, Regele Charles a rămas internat la London Clinic. Aici, el a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru corectarea prostatei mărite.

În ciuda faptului că, inițial, Palatul a informat că starea suveranului este stabilă, duminică s-a confirmat că acesta va rămâne în spital pentru încă o noapte, înainte de externare

Inițial planificată pentru doar două nopți după operație, externarea sa a fost amânată. Astfel, suveranul britanic rămâne sub atenta supraveghere a echipei medicale.

Tabloidele britanice reflectă îngrijorările crescânde cu privire la sănătatea regelui în contextul vestii că va mai petrece încă o noapte sub supraveghere.

„Se înțelege că Charles ar sta în spital mai mult de două nopți doar dacă ar exista vreun fel de problemă neașteptată.

Șederea suplimentară este în întregime de precauție, dar, cu toate acestea, se pare că a provocat o oarecare neliniște”, scrie The Sun.

Este notabil faptul că atât Regele Charles, cât și Prințesa de Wales primesc îngrijiri medicale în același spital.

În plus, Ducesa de York, Sarah Ferguson, a fost surprinsă cu un zâmbet pe buze când a părăsit aceeași clinică săptămâna trecută. S-a întâmplat după ce a fost diagnosticată cu melanom malign și a fost supusă tratamentului.

Regele Charles, Regina Camilla
Regele Charles și Regina Camilla / SURSA FOTO: Dreamstime

Suveranul britanic a primit diagnosticul pe data de 17 ianuarie

Conform unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham, regele a fost spitalizat într-o clinică londoneză. El a mers aici pentru a urma un tratament planificat.

Majestatea Sa ar dori să le mulțumească tuturor celor care i-au trimis urări de bine în ultima săptămână și este încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conștientizării sănătății publice”, a transmis Palatul, conform Mirror.

Regele Charles a primit diagnosticul acestei afecțiuni benigne pe data de 17 ianuarie. S-a întâmplat în timpul unei vizite la Birkhall, Aberdeenshire, unde s-a prezentat pentru un control medical.

Ca urmare a intervenției chirurgicale recente, el a decis să-și anuleze deja programările pentru următoarea lună, concentrându-se pe procesul de recuperare.

La începutul acestui an, Palatul Buckingham a confirmat că regele va fi supus unei „proceduri corective” în urma unui diagnostic cu o afecțiune benignă. Totuși, oficialii nu au oferit detalii privind durata spitalizării sau perioada de recuperare.

Presupunerea este că Palatul, care rar dezvăluie informații despre sănătatea familiei regale, a emis această informare cu scopul de a-i încuraja pe bărbați să își facă astfel de analize mai des, potrivit presei britanice.