Armenia a devenit mai atractiva pentru investitori. Si nu ne referim la campania de imagine pe care o desfasoara pe CNN, in care tara nu este prezentata ca o destinatie turistica, ci si ca un spatiu bun pentru afaceri. Autoritatile din micul stat caucazian s-au gandit ca este momentul sa treaca la nivelul urmator si sa o rupa cu trecutul. Astfel, guvernul are vesti proaste pentru actorii economiei subterane de acolo, deoarece are in plan o reforma fiscala ce presupune modificari structurale in administratia financiara si regimul vamal.

Potrivit premierului Tigran Sargsyan, citata de agentia de presa locala Arka, reforma va dura trei ani. „Intentionam sa cream un sistem care sa detecteze din timp riscurile, sa putem implementa mult mai usor schimbari in regimul taxelor, impozitelor si cel vamal. Trebuie sa ne gandim la faptul ca multa coruptie provine din administratia publica si din Vama”, a precizat primul-ministru armean. „Programul trebuie in primul rand sa fie unul limpede si clar. Nu trebuie introdus prin mijloace eclectice. Trebuie sa fie unul transparent”, a adaugat el.

De asemenea, guvernul de la Erevan si-a propus sa introduca un cod de conduita pentru agentii fiscali, care sa permita monitorizarea acestora, eliminarea erorilor din sistem si eradicarea coruptiei.

Sursa: Arka