Guvernele regionale ale celor opt state şi teritorii care formează Australia au fost însărcinate cu anunţarea calendarului fazelor prevăzute.

Numărul noilor contagieri a scăzut considerabil în contextul în care joi au fost anunţate 22 de cazuri, astfel încât Guvernul vrea să facă pasul spre normalizare.

O mai mare conexiune cu familia şi prietenii noştri

„Prima etapă ne va permite o mai mare conexiune cu familia şi prietenii noştri. Va veni apoi rândul copiilor să revină în clase şi la locurile de joacă din comunităţile lor”, a transmis premierul australian, Scott Morrison, la anunţarea de la Canberra a foii de parcurs a relaxării restricţiilor.

Cafenelele vor primi în prima fază un grup limitat de clienţi şi vor trebui să respecte regulile de distanţare fizică. De asemenea, vor fi permise adunările de până la zece persoane sau vizitele cu cinci invitaţi la domiciliu şi unele activităţi recreative, precum golful sau înotul în piscină.

Autorităţile sanitare au contabilizat 6.900 cazuri de coronavirus şi 97 de decese, cu o incidenţă mai mare în statele New South Wales şi Victoria.

Conform autorităților australiene, cea de-a doua fază de relaxare, când vor fi permise adunările a până la 100 de persoane, redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare şi a sălilor de sport, va depinde de progresele realizate în ceea ce priveşte limitarea răspândirii virusului.