Aproximativ 600 de persoane vor avea acces la Slujba de Înviere ce va avea loc la Catedrala Patriarhală, a informat, vineri, Jandarmeria Capitalei.

“Sâmbătă, începând cu ora 23,00, accesul în piaţeta Catedralei Patriarhiei se va realiza doar pentru persoanele care doresc să participe la Slujba de Înviere, numărul acestora fiind limitat la maximum 70 de persoane în interiorul Catedralei şi maximum 500 de participanţi în exterior”, se precizează într-un comunicat al DGJMB.

Potrivit sursei citate, în perioada 30 aprilie – 3 mai, jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent sau în sistem integrat cu efective ale Poliţei Capitalei şi vor verifica respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

În Capitală vor acționa peste 1.000 de jandarmi

Peste 1.000 de jandarmi vor acţiona în această perioadă în Capitală pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi asigurarea intervenţiilor în situaţii care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Jandarmeria Capitalei va suplimenta dispozitivele care vor patrula în zonele în care există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în zonele intens circulate, cum sunt pieţele, gările, autogările, târgurile, în apropierea marilor centre comerciale sau în zona lăcaşurilor de cult şi pe traseele de deplasare la şi de la acestea.

Patrulele de jandarmi, în special cele ecvestre şi canine, vor avea incluse în itinerariul de patrulare zonele de agrement, parcurile şi alte spaţii verzi, pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru a urmări respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandările Jandarmeriei

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să evite aglomerațiile și să respecte restricțiile impuse de cadrul legal în vigoare.

Astfel, pentru a avea parte de o minivacanță și o sărbătoare în siguranță, se fac următoarele recomandări tuturor cetățenilor:

  • din motive de sănătate publică, păstrați distanța fizică față de celelalte persoane și purtați în mod corespunzător masca sanitară de protecție, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor;
  • deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze în condiții de siguranță, cu evitarea aglomerărilor;
  • respectați intervalul orar și motivele legale de deplasare în afara locuinței;
  • dacă sunteți martorii unor fapte antisociale, apelați cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgență ”112”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim