Ministrul Muncii aruncă bomba! Violeta Alexandru susţine că în urma verificărilor a descoperit că sunt probleme grave cu softul care permite calculul pensiilor şi al salariilor. Astfel e pusă în pericol majorarea milioanelor de pensii şi salarii de anul următor.

„Sunt ingrijorata de faptul ca softurile care gestioneaza sistemele pensii si salarii, pe baza careia iei decizii, are nenumarate probleme. La AJOFM exista doua aplicatii pentru care s-au platit milioane euro in ultimii ani. A doua aplicatie e mult mai slaba decat prima si nu ofera toate info pentru o privire corecta. La casa de pensii, informatiile sunt precare. Modul de lucru s-a oprit la 1960, profund incompatibil cu vremurile moderne.(…) Pe scurt, greu acces la informații, nu pun la îndoială buna credință, cât mă îngrijorează situația infrastructurii din minister”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a anunțat că a cerut situația concursurilor în derulare, pentru a opri procedura. Violeta Alexandru a mai declarat că sunt proiecte în pregătire, între care cel privind renunțarea la supraimpozitarea contractelor part time. Ministerul Muncii funcționează într-un sediu din strada Demetru I. Dobrescu 2-4.

La preluarea mandatului de ministru de către Violeta Alexandru participă premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan.

Violeta Alexandru a declarat: „În primul rând aş vrea să mă asigur că oamenii primesc cele mai corecte mesaje şi am să mă îngrijesc ca în echipa ministerului, oamenii să comunice informaţiile exacte, pentru ca pensionarii şi salariaţii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariile şi că muncim pentru a putea avea un trai civilizat în România. În al doilea rând, voi fi foarte atentă la organizarea ministerului. Sunt hotărâtă ca, în foarte scurt timp, pe baza resurselor şi a expertizei pe care o am, dar şi prin sprijin extern să ajung la un mod de organizare în sistem în care să se pună mai puţin accent pe şefi şi mai mult pe oamenii de la ghişee, cei care se ocupă efectiv de relaţia cu beneficiarii sistemului de asistenţă socială. Aceşti oameni mă interesează să fie bine pregătiţi şi să fie la dispoziţia pensionarilor şi salariaţilor, respectiv persoanelor cu dizabilităţi. Acest lucru va însemna o reducere a structurii ministerului, o supleţe, un accent pe cei din relaţia cu oamenii şi mai puţin pe cei care au funcţii de conducere”.