“Inițial ne planificasem ca în acest an să construim doar 150 de unități, dar vânzarile bune înregistrate în ultimele luni ne-au determinat să construim mai multe, vor fi în total 250 de locuințe. Investițiile în Cosmopolis se vor ridica în acest an la șapte milioane de euro, urmând ca proiectul să aibă la finalul anului aproximativ 1300 de locuințe”, a declarat Ahmet Buyukhanli, președinte și acționar majoritar al Opus Land Development.

De la începutul acestui an şi până acum s-au vândut 125 de locuințe în Cosmopolis, dintre care 49 au fost achiziționate de un investitor, într-o tranzacție cu o valoare de peste două milioane de euro. “Atragerea unui investitor este un eveniment chiar rar în piața de astăzi, fapt care denotă încrederea de care beneficiază proiectul. Investitorul este din Turcia și a cumpărat apartamentele cu scopul de a le închiria pe o perioadă de minimum trei – cinci ani”, a adaugat Ahmet Buyukhanli. Turcii au mai vândut în urmă cu un an şi jumătate un „pachet“ de 64 de apartamente canadienilor de la Benevo, care au plătit peste 3 mil. euro.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro pentru un studio dublu (compartimentat în două camere) cu o suprafață construită de 52 de metri pătrați, de la 55.000 de euro pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 74 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 116 de metri pătrați, are un preț de 74.500 de euro. La aceste preţuri se adaugă TVA de 5%.

Față de începutul anului, în cadrul Cosmopolis sunt disponibile acum la vânzare și vile finalizate. Cele cu o suprafață de 112 metri pătrați construiți au un preț de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafață construită de 125 de metri pătrați au un preț de 110.000 de euro + TVA.

Şi închirieri

Dezvoltatorul a început în această perioadă şi un proces de închiriere. Un apartament cu două camere poate fi închiriat pentru 300-350 de euro pe lună în timp ce chiria lunară a unui apartament cu trei camere este cuprinsă între 400 și 450 de euro.

„Cumpărătorii sunt de regulă persoane tinere care ocupă poziții middle în multinaționale, o bună parte dintre aceștia lucrând în clădirile de birouri din nordul Capitalei. Cum zona Barbu Văcărescu continuă să fie un pol al investițiilor pe segmentul de birouri, iar clădirile din zona Pipera-Tunari atrag tot mai mulți chiriași, Cosmopolis reprezintă o opțiune pentru angajații companiilor care își au birourile în zona de nord. Avem în vedere conceperea unor pachete destinate acestor companii”, a declarat Andrei Sârbu, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Până în prezent,  investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructura, spații comerciale și spaţii verzi.