În contextul în care candidatul independent Mohammad Murad a depus o cerere la Biroul Electoral Central de anulare a alegerilor locale din Mangalia, Cozmin Gușă scrie că apar „reacții disperate ale Mangalioților revoltați de frauda de la alegeri”.

Acesta a atașat postării respective mai multe capturi de ecran în care oamenii validează presupusa fraudă.

„Reacții disperate ale Mangalioților revoltați de frauda de la alegeri! Oamenii cer repetarea alegerilor! BEC discută azi Dosarul Mangalia, așteptăm să vedem dacă măcar în acest caz binele învinge!”, a scris Cozmin Gușă pe Facebook.

Acuzațiile lansate de către Mohammad Murad

Acesta a depus o cerere la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor de la Mangalia în care prezintă motivele pentru care ar trebui luată o asemenea decizie.

„Procesul electoral desfăşurat în data de 27 septembrie în municipiul Mangalia a fost viciat în principal de un eveniment care m-a afectat electoral prin împiedicarea cetăţenilor care intenţionau să mă voteze la funcţia de primar prin mediatizarea excesivă şi trunchiată a unui eveniment în care nu am fost implicat dar care a fost prezentat drept mită electorală oferită de subsemnatul şi de reţinerea mea de către organele de urmărire penală. Evenimentul care a influenţat fără îndoială rezultatul alegerilor a fost cel petrecut în jurul orelor 15.30-19.30 în ziua de 27 septembrie. Pe strada Oituz a fost oprit în trafic un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad”, scrie în documentul respectiv.

„Prin maximizarea apariţilor media ale acestui presupus incident electoral s-a instaurat la nivelul municipiului Mangalia certitudinea că Mohammad Murad, candidat indepedent la Primăria Mangalia nu mai poate fi votat. Fără nicio urmă de tăgadă, acest incident a fost creat pentru a crea această impresie care nu avea nicio legătură cu realitatea, dar prin care s-a reuşit realizarea scopului suprem, câştigarea alegerilor de către candidatul PNL la Primăria Mangalia, Radu Cristian”, este scris în documentul depus la Biroul Electoral Central.

„În acelaşi timp a fost înregistrat un număr mare de persoane care nu au mai ieşit la vot deoarece s-a creat premisa falsă că domnul Mohammad Murad, candidat independent, a fost reţinut de poliţie pentru mită electorală, iar cei care aveau intenţia să-l voteze au ales să stea acasă sau să voteze cu ceilalţi candidaţi”, se mai precizează în sursa citată.